Οι εικόνες συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας σήμανε συναγερμό τόσο στη κυβέρνηση όσο και στους λοιμωξιολόγους. Ήδη ο καθηγητής Σύψας τόνισε πως η επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει δράση μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακού, ενώ ο καθηγητής Δερμιτζάκης τόνισε πως πρέπει να μπει κόφτης στα SMS στο 13033.

Ήδη η κυβέρνηση, γνωρίζοντας πλέον και από επίσημα στοιχεία ότι πολλοί καταναλωτές καταφεύγουν σε διπλά και τριπλά SMS στο 13033 για να παρατείνουν την ώρα στους στα καταστήματα, σκέφτεται τρόπους περιορισμού του φαινομένου.

Για τον λόγο αυτό, στο τραπέζι SMS στην πλατφόρμα e-katanalotis για να μαζευτεί το «κόπλο» με το SMS στο 13033.

Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα τελευταία δεδομένα αλλά και τους πιθανούς τρόπους περιορισμού της πολύωρης παραμονής των πολιτών στους δρόμους για τα ψώνια τους.

katastimata666

Συγκεκριμένα εξετάζεται η πιθανότητα οι καταναλωτές που θέλουν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα, να στέλνουν μήνυμα στην πλατφόρμα e-katanalotis μαζί με την ώρα αναχώρησης και την προβλεπόμενη ώρα επιστροφής.

Και αυτό, διότι εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής, οι πολίτες στέλνουν αλλεπάλληλα SMS στο 13033, προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός σπιτιού και δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Οριστικές αποφάσεις πάντως, δεν έχουν ληφθεί και όλα τα σενάρια θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αυτή την εβδομάδα.

Σταμπουλίδης

katastimata660

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το Κράτος, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν.

Πηγή: dikaiologitika.gr