Σε μήνυμά του για το νέο έτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι

Το 2021 ήταν ακόμη μια χρονιά της πανδημίας, των υγειονομικών και των οικονομικών δυσχερειών για όλους μας. Ήταν όμως και μια χρονιά που αγωνιστήκαμε ως κοινωνία και πολιτεία, να ανταπεξέλθουμε μπροστά στις δύσκολες προκλήσεις και αλλαγές της ζωής μας και της αβεβαιότητας για το μέλλον. Στην συντριπτική πλειοψηφία μας, δείξαμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και προχωρήσαμε στον εμβολιασμό, μοναδικό όπλο κατά της Πανδημίας, που μας γεμίζει αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα σε αντίξοες συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, μπόρεσαν και φέτος να σταθούν βιώσιμες με τα ενισχυτικά μέτρα που πάρθηκαν, παρά τα όποια προβλήματα υπήρξαν και που συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν.

Το τελευταίο εξάμηνο του 2021 μας επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη λόγω των διεθνών συνθηκών που δεν είναι άλλη από το μεγάλο πρόβλημα των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία, των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και των μεταφορικών καθώς και του ενεργειακού κόστους. Γεγονός που συνεχίζει μέχρι σήμερα αυξάνοντας την ανησυχία των επιχειρήσεων και δημιουργώντας ιδιαίτερο προβληματισμό.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Στο ξημέρωμα του νέου έτους 2022 και παρά τις όποιες δυσκολίες, με αισιοδοξία πορευόμαστε για το τέλος της Πανδημίας, που θα επαναφέρει την κανονικότητα στην ζωή μας. Επιβεβλημένη είναι η περαιτέρω στήριξη από την κυβέρνηση των επιχειρήσεων, των θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και η γρήγορη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που δίνουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Όλη η ανθρώπινη δύναμη αποτελείται από υπομονή και από χρόνο. Εύχομαι η νέα χρονιά, το 2022 να είναι το τέλος της Πανδημίας και των προβλημάτων που προκάλεσε. Εύχομαι από βάθους καρδιάς, υγεία, δύναμη, πρόοδο και ευημερία σε όλους και στον καθένα χωριστά.