ΑΡΘΡΟ

Του Μαργαρίτη Τζίμα

Η αυτοδιοίκηση πάντοτε ήταν η λαϊκότερη μορφή εξουσίας, η κοντινότερη στον πολίτη. Σε αυτή την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε χωρίς δουλειές και εισόδημα, είναι επιτακτική η ανάγκη πέρα από τη συμβολή του κράτους να δράσει αποφασιστικά η αυτοδιοίκηση.

-Αναμόρφωση των δημοτικών και περιφερειακών προϋπολογισμών

-Κατάργηση κονδυλίων που είναι περιττά

-Κατάθεση ενός κοινωνικού προϋπολογισμού που θα αντιμετωπίζει τις βασικές ανάγκες των πολιτών

Τώρα οι περισσότεροι πολίτες είναι αδύναμοι, είναι φτωχοί. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της πανδημίας που αποδεκατίζει, είναι και το θέμα της σίτισης. Ξέρω γίνονται προσπάθειες. Χρειάζονται περισσότερες.

Τόλμη. Καταργείστε τα περιττά. Εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν εισόδημα. Άνεργοι. Χρειάζεται δίκτυο ανεύρεσης των πασχόντων συνανθρώπων μας. Των ανθρώπων που δεν μπορούν η ντρέπονται να εμφανιστούν στις κοινωνικές δομές των Δήμων και του κράτους.

Είναι μοναδικές και πρωτόγνωρες οι συνθήκες. Ψυχραιμία και σχέδιο. Ενότητα δυνάμεων. Μην περιμένει κανείς να δρέψει ψήφους από την πανδημία. Χαμηλώσετε τους τόνους.

Η πανδημία μπορεί να δικαιώσει το ρόλο της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία. Διαφορετικά θα γίνει ένας περιττός διαχειριστικός θεσμός άνευ αξίας.