Μηδενικά ενοίκια για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον Ιούνιο, αλλά και για αυτές που θα ανοίξουν τελευταίες εντός του μήνα, όπως για παράδειγμα τα γυμναστήρια, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Για τις αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν κουρεμένα έως 100% ενοίκια έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί τόσο για τον Απρίλιο όσο και για τον Μάιο το μοντέλο της «προκαταβολής».

Δηλαδή, πρώτα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από το κράτος για τα μειωμένα ενοίκια και μετά να υποβληθούν στην ΑΑΔΕ οι γνωστές δηλώσεις Covid.

Η ΠΟΜΙΔΑ έστειλε άλλη μια επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον διοικητή της ΑΑΔΕ και ζητά να δημοσιευτούν άμεσα οι ΚΑΔ για τα μηδενικά ενοίκια του Μαΐου και να καταβληθεί η προκαταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες για μειώσεις ενοικίων των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2021.

Επίσης ζητάει να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμούσες διορθώσεις λαθών, πληρωμές και συμψηφισμοί αποζημιώσεων των εκμισθωτών, ακόμη και με δόσεις ρυθμισμένων οφειλών και να ανοίξει εν συνεχεία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις όλης της περιόδου Μαρτίου 2020 έως και Μαρτίου 2021.

Πηγή: ertnews.gr