ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ»

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Ένα χρόνιο αίτημα της δομής του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δράμας γίνεται πραγματικότητα»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 η παράδοση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελό μας» η παράδοση ενός ειδικά διαμορφωμένου οχήματος, 14 θέσεων, το οποίο θα συμβάλλει έτσι ώστε η δωρεάν μεταφορά των περίπου 40 ωφελούμενων του Κέντρου να γίνεται με τον ποιο ασφαλή και κατάλληλο τρόπο.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργο Ψαρρά, αλλά και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο, επισκέφτηκε το ΚΔΑΠμεΑ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με γονείς ωφελούμενων όσο και με εργαζόμενους στη δομή.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Ένα χρόνιο αίτημα της δομής του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δράμας γίνεται πραγματικότητα. Παραδίδουμε, λοιπόν, προς χρήση αυτό το λεωφορείο για να μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια όλα τα παιδιά μας και να εξυπηρετεί αυτή τη δομή, που για χρόνια ζητούσαν αυτό το γεγονός που γίνεται σήμερα πραγματικότητα.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά και όλους τους εργαζομένους της ΔΕΚΠΟΤΑ και του ΚΔΑΠμεΑ που πραγματικά υπερέβαλαν τους εαυτούς τους και καθημερινά δίνουν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Γιατί θεωρώ τους ωφελούμενους της δομής ΚΔΑΠμεΑ παιδιά όλων μας, που μέσα από την ευαισθησία που επιβάλλεται ότι δείχνουμε και την ανθρωπιά μας.

Θεωρώ ότι με αυτό το υπερσύγχρονο λεωφορείο θα δώσουμε τη δυνατότητα της ασφαλούς μετακίνησης όλων αυτών των παιδιών, το οποίο επιβαλλόταν και ήταν από τις πρώτες δεσμεύσεις της Δημοτικής μας Αρχής, γιατί μας ενδιαφέρουν αυτά τα παιδιά και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε όλες αυτές τις δομές. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το Δήμαρχο Δράμας, για την αρωγή του και τη συμπαράστασή του σε αυτό το αίτημα του ΚΔΑΠμεΑ “Το Χαμόγελό μας”. Από μεριά της ΔΕΚΠΟΤΑ έχουμε καθημερινή επαφή και συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και με τους γονείς των παιδιών που απασχολούνται δημιουργικά στο Κέντρο μας. Θέλω να δηλώσω πως μέριμνά μας, τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της ΔΕΚΠΟΤΑ, είναι να σταθούμε δίπλα τους και να τους συμπαρασταθούμε σε αυτό τον αγώνα που κάνουνε. Το εγχείρημα με το λεωφορείο τελικά πέτυχε. Νικήσαμε το τέρας της γραφειοκρατίας, όπως συνηθίζουμε να λέμε, και είμαστε εδώ παρόντες να υλοποιήσουμε όλη αυτή τη δημιουργική απασχόληση που οφείλουμε προς τα παιδιά. Η κοινωνική πολιτική της Δημοτικής μας Αρχής είναι αυτή που είναι μπροστά και τίποτε άλλο».

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιθηρόπουλος τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ την ΔΕΚΠΟΤΑ και το Δήμο Δράμας για το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουν. Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι το οποίο χρειαζόταν η πόλη μας, κάτι που ο Σύλλογος και όλοι που έκαναν τις προσπάθειες είναι αξιέπαινοι. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι μια ξεχωριστή κατηγορία που δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ταυτότητά τους. Είναι άνθρωποι τα οποία έχουν δύσκολη καθημερινότητα και είναι τελείως διαφορετικοί. Θερμά συγχαρητήρια, γιατί η μετακίνηση είναι κάτι το οποίο επείγει».

Εκ μέρους των εργαζομένων στο ΚΔΑΠμεΑ, η υπεύθυνη της δομής κ. Ελισάβετ Καρακασίδου, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., έκανε λόγο για «σημαντική μέρα» και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Δράμας, η ΔΕΚΠΟΤΑ και το ΚΔΑΠμεΑ δεν αρκούνται μόνο στο ότι αποτελούν ένα πρότυπο κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά το αποδεικνύουν έμπρακτα με την παραλαβή του νέου οχήματός μας. Έτσι, η δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς των ωφελούμενων της δομής μας θα γίνεται πλέον με τον πιο ασφαλή και κατάλληλο τρόπο. Όλο αυτό αποτέλεσε μία ομαδική προσπάθεια όλων των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, της ΔΕΚΠΟΤΑ και της δομής μας. Στέφθηκε με επιτυχία. Καταβάλαμε καθημερινά μεγάλες προσπάθειες και καταφέραμε με την αγάπη μας, με το μεράκι μας, με τον επαγγελματισμό μας και με πίστη στα επιστημονικά δεδομένα να αναβαθμίσουμε και αυτή την υπηρεσία μας και να παρέχουμε ό,τι καλύτερο για την καθημερινότητα και τη ζωή των ατόμων με αναπηρία που επωφελούνται όλων των υπηρεσιών της δομής μας».

Τέλος, δηλώσεις έγιναν και από τον οδηγό της δομής κ. Θεόδωρο Γουδεσίδη, ο οποίος σημείωσε: «Ήταν όντως ένα μεγάλο πρόβλημα. Περισσότερο για τα άτομα που εξυπηρετούνταν, γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε όλα τα άτομα με τον τρόπο που θέλαμε με το παλιό όχημα. Με αυτό το όχημα που ήταν πιστεύω η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει, με δεδομένες και τις συνθήκες που επικρατούν, έχουν λυθεί τα χέρια μας και πιστεύω ότι πλέον θα εξυπηρετούνται πάνω από όλα με ασφάλεια όλα τα παιδιά της δομής μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό της ΔΕΚΠΟΤΑ, που μέσα από όλα τα προβλήματα της γραφειοκρατίας κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ, γιατί χρόνιζε αυτό το θέμα, και με τη βοήθεια του Δήμου και του Δημάρχου να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα που πιστεύω είναι το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά πάρα πολύ, γιατί θα μπορέσω να προσφέρω κι εγώ ως υπάλληλος τις υπηρεσίες, έτσι όπως πιστεύω ότι είναι καλύτερα».