Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Οικολογική Κίνηση Δράμας.

Για την προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη και την οργάνωση της αλληλεγγύης του λαού

Σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείο Δράμας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Τα Σωματεία Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείο Δράμας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους φορείς  του Νομού, να συντονιστούμε για να σημάνουμε απεργιακό ξεσηκωμό στις 9 Νοέμβρη.

Οι εργατοϋπάλληλοι, που ο μισθός μας εξαντλείται πολύ πριν τελειώσει ο μήνας, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, που βλέπουμε τα μαγαζιά μας να ερημώνουν, οι αγρότες, που δεν μπορούμε να ζήσουμε από την παραγωγή μας και το χωράφι μας, οι συνταξιούχοι, που μετά από χρόνια μόχθου δεν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδιά τους.

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Δεν θα ανεχτούμε να βυθιστούν τα σπίτια μας και οι γειτονιές μας στο σκοτάδι, να κλείνουν τα μαγαζιά και να ερημώνουν οι γειτονιές μας, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στο ρεύμα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην έχουν τα σχολεία των παιδιών μας πετρέλαιο να ζεσταθούν.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε πείρα, να οργανώσουμε την απεργιακή απάντησή μας, γιατί η απληρωσιά, η εποχική εργασία, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που καταπατούν το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

Κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Κάλεσμα στους επαγγελματίες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υπέρογκους λογαριασμούς , την αναδουλειά και τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση.

Απαντάμε οργανωμένα, μαζικά στην άθλια απειλή «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει».

Δεν αποδεχόμαστε την κοροϊδία των δήθεν ενισχύσεων και των επιδομάτων της κυβέρνησης, που απ’ τη μια τσέπη μάς τα παίρνει χοντρά, για να τα επιστρέψει  στην άλλη ψίχουλα, που έχουν εξανεμιστεί, πριν καν εξαγγελθούν.

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ! 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 

Διεκδικούμε για την υγεία του λαού μας:

– Την ουσιαστική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, των Κέντρων Υγείας του Νομού, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

– Την άμεση απόσυρση του μέτρου της αναστολής εργασίας και την επιστροφή των υγειονομικών υπαλλήλων στις θέσεις τους.

– Την ένταξη των υγειονομικών  στα ΒΑΕ.

Παλεύουμε ενιαία με όλα τα Σωματεία για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, που να κατοχυρώνουν δικαιώματα σε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση, για να μην μείνει κανένας εργάτης απλήρωτος και πεινασμένος.
 • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης – 14ης σύνταξης.
 • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους.
 • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να μην μετράμε σακατεμένους και νεκρούς εργάτες.
 • Να δημιουργηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε λατομείο.
 • Να υπάρχει Γιατρός Εργασίας σε κάθε λατομείο και μεγάλη επιχείρηση για όλο το χρόνο λειτουργίας τους.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, κάλυψη όλων των κενών των ελεγκτικών μηχανισμών. Δημιουργία παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αναγκαίων εφοδίων για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
 • Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα και το νερό σε όσους έχει κοπεί. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Να σταματήσει κάθε σκέψη για διακοπές ρεύματος στις σχολικές μονάδες.
 • Έκτακτη ενίσχυση της χρηματοδότησης του Δήμου Δράμας και των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας!

Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια των πολλών, για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ