ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Φυσικά και βγαίνουμε, διότι η ζωή συνεχίζεται και υπεύθυνα αφού πρέπει να ενισχύσουμε την αγορά της πόλης μας για να έχουν οι επαγγελματίες, για να έχουμε και εμείς, όλα πάνε αλυσίδα.

Αφού η καπιταλιστική κρίση βάπτισε κρίση κορωνοϊού την κοινωνική αποστασιοποίηση, για να συσκοτιστούν η πραγματική αιτία και για να θολώσουν τα κριτήρια και τη συνείδηση του λαού για την «επόμενη μέρα» που είναι να βάλουμε πλάτη για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τα κόμματα των πλουσίων, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, που τσακώνονται για το ποιος θα δώσει τα πιο πολλά στους επιχειρηματικούς ομίλους που άξια πήραν τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ, ΗΠΑ, Ε.Ε.

Δημιούργησαν εργαζόμενους τριών ταχυτήτων α) αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή, β) εκείνους που δεν βρίσκονται σε αναστολή γ) εκείνους που προσωρινά βρίσκονται σε αναστολή. Έτσι έπεται η απελευθέρωση των απολύσεων, πάγωμα για το 2020 του κατώτατου μισθού σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση – Αχτσίογλου, όπως ομολογείται από επίσημα χείλη Υπουργών. Μάλιστα η εργοδοσία θα μπορεί να «δανείζει» εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις, μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά τους έξοδα σε βάρος των εργαζομένων. Και όταν την «επόμενη μέρα» που τα οξύτατα προβλήματα του λαού δεν θα μπορούν να κρυφτούν, θα αντιμετωπίσουμε μια πιθανή επανεμφάνιση του προβλήματος του κορωνοϊού και των σχετικών περιοριστικών μέτρων. Εξάλλου το βασικότερο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής ήταν ο εγκλεισμός.

Το πανηγυρικό κλίμα από Μ.Μ.Ε. και Αστική Τάξη για επιτυχία της Κυβέρνησης που χαρακτηρίζεται πρότυπο τάχα μου απ’ όλους, πρέπει να το καταπιούμε; Όχι βέβαια, διότι όλα οδηγούν στην ενίσχυση της κρατικής παρέμβασης που σημαίνει ζεστό χρήμα, νέα δάνεια, απαλοιφή χρεών σε επιχειρήσεις. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας: αυτή η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την αποτελεσματική παρέμβαση του Κράτους!!! Σημαίνει τις ζημιές των επιχειρήσεων να πληρώσει ο λαός.

Όσο για τη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών. Η εκτελεστική εξουσία νομοθετεί και δεν ελέγχεται από τη δικαστική εξουσία… (katiousa) Γενικώς λένε τα κανάλια ότι στη Δικαιοσύνη ενεργείται έλεγχος, ακούγεται από ομιλητές.

Τηλεργασία: Λύση για πολλούς – πρόκληση για περισσότερους. Η σημερινή κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία προσαρμογής όλων στη νέα εποχή, διεκδικώντας μερίδιο εκπροσώπησης στο νέο κόσμο που ανοίγεται, αφήνοντας πίσω ιδεοληψίες και δαιμονοποίησεις. Αυτά είπε ο γνωστός εργοδότης – συνδικαλιστής πρόεδρος της εταιρείας Πήγασος Δ. Καραγεωργόπουλος με αμοιβή ετησίως 108.000 ευρώ που ως εργοδότης είναι εναντίον των εργαζομένων (efsyn). Ξεπέρασε ο άνθρωπος και τον ΣΕΒ! Αφού εντοπίζουν «ευκαιρίες» ώστε να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους…

Φανερώνεται με τον πιο τρανταχτό τρόπο πόσο «βολική» ήταν για τον Καπιταλισμό η αξιοποίηση της πανδημίας.

Τελειώνω με τα λόγια του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη: Είναι καιρός να σταματήσει από εκλεγμένους να λειτουργούν ως «αμορτισέρ» απορρόφησης των κραδασμών που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς.