Την μείωση των self test στα σχολεία από δύο που είναι τώρα, σε ένα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κι ενώ η επιτροπή των ειδικών επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα στις 14:00 για το ζήτημα αυτό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης, σημείωσε πως «αυτό για το οποίο συνεδριάζουν οι ειδικοί στην Επιτροπή είναι να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία, αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στο ένα self test την εβδομάδα»

Διαβάστε επίσης:

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει» και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που βρίσκονται πολύ ψηλά, «απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο». «Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» πρόσθεσε.

 

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για την αύξηση των κρουσμάτων

Σε ό,τι αφορά την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού παρατήρησε πως παρά την αύξηση δεν παρατηρείται επιβάρυνση στο ΕΣΥ. «Πράγματι, υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων και εκτιμάται ότι στηρίζεται σε δυο παράγοντες. Πρώτον, ότι αρχίζει να επικρατεί σιγά-σιγά η υπομετάλλαξη της ‘Όμικρον’ που είναι πιο μεταδοτική και δεύτερον, ότι πλέον κατά βάση, όπως γνωρίζετε, σχεδόν το σύνολο των μέτρων που συνδέονται με την διασκέδαση έχουν αρθεί» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Εκτίμησε πάντως πως αυτή η άνοδος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κάνει το «πλατό» της. Επισήμανε επιπλέον πως «παρά την αύξηση των κρουσμάτων μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιβάρυνση στις νοσηλείες και ο δείκτης των διασωληνωμένων συνεχώς βαίνει μειούμενος».

 

 

Πηγή: ethnos.gr