Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές ασφαλείας για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει με πολύ γνωστό κρατούμενο, ο οποίος φορούσε βραχιολάκι και το οποίο το μεσημέρι της Πέμπτης σταμάτησε να δίνει σήμα στις ελληνικές Αρχές.

Η ειδική υπηρεσία που λαμβάνει τα σήματα ενημέρωσε ότι το τελευταίο στίγμα που δόθηκε ήταν λίγο πριν τις 12:30, στην περιοχή της Νίκαιας.

Ο 43χρονος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας καταδικαστεί για ληστείες τραπεζών.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τι συμβαίνει και αναζητούν τον συγκεκριμένο κρατούμενο, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει και απεργία πείνας, ζητώντας να του δοθούν άδειες.

Του είχε δοθεί βραχιολάκι και εκπαιδευτική άδεια από τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο όπου έπρεπε να πάει το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής είχε ηλεκτρονικό βραχιολάκι προκειμένου να λαμβάνει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, γνωστός με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ», είναι καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία.

Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών.

Όντας κρατούμενος συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος μαθητής.

Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μάλιστα δεύτερος σε κατάταξη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας.

Μεσολάβησε η εκπαιδευτική μεταγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στον Κορυδαλλό, ώστε να ξεκινήσει τη φοίτησή του την οποία και συνέχισε πετυχαίνοντας ιδιαίτερα υψηλούς βαθμούς.

Πηγή: cnn.gr / in.gr