ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

 

Ως «μια πολύ σημαντική μέρα για το τουρισμό της Δράμας» χαρακτήρισε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας κατέθεσε στην Αναπτυξιακή Δράμας δύο προτάσεις στο πρόγραμμα Leader, που σκοπό έχουν την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο κ. Καλλίας η πρώτη πρόταση «προάγει τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα με σκοπό τη διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό». Πρόκειται για πρόταση, προϋπολογισμού 89.000 ευρώ, η οποία «στοχεύει στη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό».

Στη δεύτερη πρόταση, συνέχισε ο κ. Καλλίας, «η Ένωση Ξενοδόχων ως επικεφαλής συνεργατικού σχήματος με τους Δήμους της Δράμας θα δημιουργήσει ένα DMO για τη διαχείριση του προορισμού, καθώς και όλων των ειδικών μορφών με σκοπό το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Δράμας». Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 165.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επεσήμανε πως «και στις δύο προτάσεις ο στόχος μας είναι ένας, να αναδειχθεί η Δράμα ως τουριστικός προορισμός και όχι να αναδειχθεί μεμονωμένα ένας σύλλογος η μία επιχείρηση ή μία δράση» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό που για πρώτη φορά δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αντιμετωπίζουν τον τουρισμό με εξωστρέφεια και συνεργάζονται με ένα κοινό σκοπό».

Ο κ. Καλλίας ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, «που στηρίζει αυτή την προσπάθεια από τη πρώτη στιγμή», καθώς και τους υπόλοιπους Δημάρχους των Δήμων του Νομού κ.κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, Θεόδωρο Αθανασιάδη, Γιάννη Κυριακίδη και Θέμη Ζεκερίδη, «που αποδέχθηκαν τη πρόσκληση να συμμετέχουν και τα Δημοτικά Συμβούλια που ενέκριναν τη συμμετοχή». Επίσης ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Οινοποιών «που αποδέχθηκε να συμμετάσχει καθώς και όλες τις μεμονωμένες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα που στηρίζουν τη προσπάθεια».

Τέλος, ο κ. Καλλίας εξέφρασε την ελπίδα ότι «και οι δύο προτάσεις θα εγκριθούν στο μέγιστο και τα επόμενα τρία χρόνια να δουλέψουμε ομαδικά με εξωστρέφεια για να πετύχουμε τους συλλογικούς στόχους που θέσαμε».