ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΛΟΥΧΟΥ

 

 

  • «Συναισθάνομαι ότι είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης»
  • «Ο ευλογημένος αυτός τόπος να πάψει να είναι παραγκωνισμένος, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά»
  • Πλήθος κόσμου στο εκλογικό κέντρο του Κ. Μπλούχου θέλησε να τον συγχαρεί για την μεγάλη επιτυχία του
  • Με χειροκροτήματα, κόρνες, αγκαλιές και ρίψη… ρυζιού η υποδοχή του
  • Στο πλευρό του οι Γ. Παπαδόπουλος, Χρ. Παπαθεοδώρου και Τ. Χατζηγιάννης

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Από πολύ νωρίς, το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου, το κλίμα στο πολιτικό γραφείο (στην οδό Μακρυγιάννη 3) του νεοεκλεγέντα Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου ήταν πανηγυρικό, καθώς από τα πρώτα αποτελέσματα καταγραφόταν η δυναμική της υποψηφιότητάς του όσον αφορά την σταυροδοσία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου στις 21.00 το βράδυ, ήδη είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες για όσα ακολούθησαν, με το στήσιμο μικροφωνικής, εξέδρας και καρεκλών, στο πεζοδρόμιο κάτω από το πολιτικό γραφείο. Όσο περνούσε η ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος αυξανόταν, ενώ το κλίμα ήταν γιορτινό.

Ο νέος Βουλευτής του Νομού έφτασε στο πολιτικό του γραφείο περίπου στις 22.30 και έγινε δεκτός από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί με ενθουσιώδη τρόπο. Χειροκροτήματα, κόρνες και πολλές αγκαλιές ήταν τα κύρια στοιχεία της υποδοχής. Μάλιστα, κάποιοι από τα μπαλκόνια παρακείμενων οικοδομών, κατά την άφιξη του κ. Μπλούχου πετούσαν… ρύζι! Ο Βουλευτής της Ν.Δ. έκανε αρκετή ώρα για να διανύσει την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου υπήρχε και μικροφωνική εγκατάσταση, με πλήθος κόσμου να θέλει να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Παρών, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ενώ ο κ. Μπλούχος δέχτηκε ευχές και από τον πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Νομάρχη Δράμας κ. Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη.

Ο κ. Μπλούχος, σε μια κίνηση με σαφή πολιτικό συμβολισμό, έφτασε στο πολιτικό του γραφείο συνοδευόμενος από τους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και από το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δράμας κ. Τάσο Χατζηγιάννη. Μάλιστα, με επέλεξε με τους προαναφερθέντες να ανέβει στην εξέδρα και να μιλήσει στον συγκεντρωμένο κόσμο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς»

 

Στις πρώτες του δηλώσεις, απευθυνόμενος προς τον κόσμο που είχε συρρεύσει στο πολιτικό του γραφείο, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε:

«Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή 7 Ιουλίου) έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Το περιμέναμε εδώ και καιρό. Να γίνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή για τον τόπο και μια αλλαγή σελίδας για το Νομό μας και τη Δράμα μας. Περιμένουμε πολλά από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα πετύχει, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να πετύχει, για να επανεκκινήσει ο τόπος και η χώρα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε αρωγοί κι εμείς. Ο ευλογημένος αυτός τόπος να πάψει να είναι παραγκωνισμένος, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά. Ευελπιστούμε ότι όλοι μαζί θα το πετύχουμε.

Να ευχαριστήσω τους γονείς μου, που δεν είναι εδώ για λόγους υγείας –παρότι γιατρός και χειρουργός, δεν μπορώ να τα λύσω όλα τα θέματα. Αυτοί με ανέστησαν, αυτός που είμαι και την περπατησιά μου αυτοί με έβαλαν στο δρόμο να την περπατώ. Τους λατρεύω. Όσο ζω θα τους λατρεύω και θα τους τιμώ, την οικογένειά μου, την γυναίκα μου, τον αδελφό μου, τη νύφη μου, τα ανίψιά μου, στήριγμα στη ζωή. Όλους αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου, σε αυτό το διάστημα το τελευταίο, που αγωνίστηκαν και έδωσαν ψυχή και είναι δίπλα μου και τους ξέρετε όλοι. Και είναι η μεγάλη μου ομάδα, η οικογένεια εδώ.

Αλλά πάντα και πρώτα από όλα να ευχαριστήσω όλους εσάς. Εσάς που με την εμπιστοσύνη σας, με τις σκέψεις σας, με τις ευχές σας, με την αγάπη σας, μου δίνετε τη δύναμη να περπατώ και να κάνω –θα κάνω- αυτό που πρέπει να κάνω. Γιατί η τιμή είναι μεγάλη, αλλά συναισθάνομαι ότι είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Το συναισθάνομαι. Πιστεύω και εύχομαι ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς».

 

Το βιογραφικό του Κ. Μπλούχου

 

Το σύντομο βιογραφικό του νεοεκλεγέντα Βουλευτή της Ν.Δ. είναι το εξής:

Χειρουργός (Επιμελητής Α’) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη χειρουργική ήπατος – χοληφόρων – παγκρέατος στο ΔΠΘ

Μεταπτυχιακό δίπλωμα επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Μετεκπαίδευση στον Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης στη χειρουργική ήπατος – χοληφόρων – παγκρέατος

Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

τ. Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Δράμας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας – π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Δράμας