Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

 

  • Χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ της συντήρησης του Μουσικού Σχολείου από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»
  • «Σε 12 μήνες από σήμερα αυτό το στολίδι της Δράμας θα πάρει τη μορφή που του αξίζει»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Αμέσως μετά την τελετή παράδοσης των Φυλακών Νικηφόρου (λεπτομέρειες στις προηγούμενες σελίδες), το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2020, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, με στελέχη των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., συνοδεία του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου και του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Δράμας. Ο κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του σχολείου και να συνομιλήσει με τη Διευθύντρια κ. Συμεωνίδου, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτήριο, με βασικότερο την έντονη υγρασία στις οροφές, τους τοίχους, το υπόγειο, τη βιβλιοθήκη.

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο Μουσικό Σχολείο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την συντήρηση του Μουσικού Σχολείου Δράμας από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, θα αφορά στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων στεγάνωσης, καθώς και στην ανακαίνιση του κτιρίου με χρωματισμό τοίχων και οροφών και την ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, με καινούριες απορροές και δίκτυο ομβρίων υδάτων. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι ένας χρόνος.

Σε σχετικές δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Βρισκόμαστε εδώ για να παραδώσουμε το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Δράμας, να το πούμε απλά τις Φυλακές της Δράμας. Να παραδοθούν από τις Κτιριακές Υποδομές, που είναι οργανικό τμήμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε στο επόμενο τρίμηνο να μπούνε σε λειτουργία. Όμως, ως Υπουργείο Υποδομών –και νομίζω ανθρώπινα όλοι- δεν θέλουμε να εγκαινιάζουμε και να παραδίδουμε φυλακές, αλλά θέλουμε να φτιάχνουμε σχολείο.

Βρισκόμαστε σε ένα στολίδι, στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας, το οποίο εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται σε λειτουργία, όπως μας ενημερώσανε, και δεν έχουνε πέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη συντήρησή του. Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετά προβλήματα, για αυτό είναι μαζί μας και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει μία προμελέτη, το τελευταίο τετράμηνο. Το κόστος για τη συντήρηση θα είναι γύρω στις 300.000 ευρώ. Δόθηκε η πολιτική εντολή να ξεκινήσει η δημοπράτηση αυτού του έργου, έτσι ώστε σε 12 μήνες από σήμερα αυτό το σχολείο, αυτό το στολίδι της Δράμας, να πάρει τη μορφή που του αξίζει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπλούχο, θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Δράμας, οι οποίοι είχαν την ευγενή πρωτοβουλία να μας το φέρουν υπ’ όψιν μας. Θέλω να πω ότι είμαστε στη διάθεσή τους εκεί που μπορούμε, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη πίστωση, να λέμε πότε θα κάνουμε κάτι και πώς θα το κάνουμε. Επομένως εδώ είμαστε, σε 12 μήνες, αυτό είναι μια δέσμευση που έχουμε αναλάβει και η ΚΤΥΠ και το Υπουργείο, να παραδώσουμε ένα κτήριο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που βλέπουμε σήμερα».

 

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατήσουμε το πρώτο κομμάτι»

 

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε και για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη και για το αν υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά την κατασκευή του. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε: «Ο δρόμος αυτός είναι μια δέσμευση που έχουμε κάνει ως αντιπολίτευση και ήταν και στο πρόγραμμα και της Ν.Δ. Ο δρόμος αυτός είχε δύο κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι από την Αμφίπολη μέχρι το Νομό Δράμας και το δεύτερο κομμάτι, σύνολο γύρω στα 45 χλμ. Εμείς δεν βρήκαμε καμία μελετητική ωριμότητα στο Υπουργείο. Έχουμε ωριμότητα και κάποιες προμελέτες του 2013. Που σημαίνει ότι έχουμε τρέξει αυτό το 8μηνο τις μελέτες πολύ γρήγορα και θέλουμε να ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατήσουμε το πρώτο κομμάτι. Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, διότι πολύ σύντομα θα κατασκευαστεί ένας δρόμος, ο οποίος στην ουσία θα βγάλει από την απομόνωση το Νομό Δράμας και στην ουσία είναι μια δέσμευση που σιγά σιγά αρχίζει και υλοποιείται. Μέσα, λοιπόν, σε 10 μήνες ωριμάσαμε τις μελέτες, έχουμε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το πρώτο κομμάτι. Για αυτό θα ξεκινήσουμε το πρώτο κομμάτι πρώτα και θα ωριμάσουμε τις υπόλοιπες μελέτες για να γίνει και το δεύτερο κομμάτι αργότερα. Επομένως ο δρόμος θα γίνει σε δύο τμήματα και η δέσμευση που είχαμε αναλάβει είναι μια δέσμευση την οποία θα αρχίσουμε να υλοποιούμε από το τέλος του χρόνου με τη δημοπράτηση του έργου.

 

«Μέσα στον Ιούλιο η υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την Οδική Ασφάλεια»

 

Τέλος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση για τη συντήρηση του υφιστάμενου δρόμου Δράμα – Αμφίπολη, ανέφερε: «Μέσα στον Ιουλίου υπογράφουμε μια πολύ μεγάλη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 450 εκ. ευρώ για την Οδική Ασφάλεια και για συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σημεία που είναι προβληματικά σε όλη την Ελλάδα και βέβαια στη Βόρεια Ελλάδα. Οι μελέτες όλες αυτές έχουν γίνει από την Εγνατία Α.Ε. και οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν άμεσα. Ο κορωνοϊός μας πήγε 3 μήνες πίσω. Περιμένουμε τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να έρθει μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου και στην ουσία να ξεκλειδώσουμε και να ξεμπλοκάρουμε κι αυτό το ζήτημα».