ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Για Καπναποθήκη Περδίκκα: «Θα προχωρήσει και παραπάνω από αυτό που σχεδιάζαμε στην αρχή… Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια προσπάθεια να υπάρξει μελέτη και για κινηματογραφικό εξοπλισμό και στην Καπναποθήκη να γίνει κινηματογραφικό στούντιο»
  • Για Φυλακές Νικηφόρου: «Έχουμε βάλει ως τελικό στόχο οι Φυλακές να λειτουργήσουν το 2019»
  • Για δρόμο Δράμα – Αμφίπολη: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για δημοπρατήσεις του δρόμου την άνοιξη ή αρχές του καλοκαιριού»
  • «Η ανεργία στο Ν. Δράμας το 2010 ήταν 16%, το 2013 φτάνει στο 37% και σήμερα είναι 21%»
  • «Η δική μου πρόθεση και η πρόθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Δράμα είναι να βοηθήσει και το Νομό και επιμέρους τους Δήμους του Νομού»
  • «Μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο διαφορετική είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο υλικής βοήθειας από την Κυβέρνηση»
  • «Μέχρι στιγμής σε ό,τι έχουμε πει που αφορά οικονομικές επιχορηγήσεις σε οποιοδήποτε θεσμικό φορέα, είτε Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε κάποιον άλλον, δεν έχουμε διαψευστεί»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Εμπορικό» και αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις θεμάτων που αφορούν το Ν. Δράμας, όπως το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και η σχεδιαζόμενη ανακατασκευή της Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα, το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και τα ποσά που έχουν λάβει οι Δήμοι του Νομού, οι Φυλακές Νικηφόρου, ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης, αλλά και η ανεργία στο Ν. Δράμας. Ακόμη, στο πλαίσιο ερωτήσεων που δέχτηκε ο κ. Καραγιαννίδης τοποθετήθηκε και για άλλα τοπικά ζητήματα, καθώς και για θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πλαισιωνόταν στη συνέντευξη τύπου από τον Γραμματέα της Ν.Ε. του κόμματος κ. Δημήτρη Καρβούνη, ο οποίος και έκανε την εισαγωγική τοποθέτηση.

 

«Έχουμε βάλει έναν υψηλό στόχο που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα γίνει εφικτός τα αμέσως επόμενα χρόνια»

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιαννίδης για το Φεστιβάλ της Δράμας ανέφερε: «Το Φεστιβάλ έχει μπει σε μια άλλη τροχιά. Και με τη χρηματοδότηση που θα έχει από τρία ή τέσσερα τουλάχιστον Υπουργεία για τα επόμενα χρόνια και με την προσπάθεια που γίνεται για τη Σχολή Κινηματογράφου και το κτήριο στη Περδίκκα. Νομίζω ότι έχουμε βάλει έναν υψηλό στόχο που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα γίνει εφικτός τα αμέσως επόμενα χρόνια. Και θα δώσει και άλλη εικόνα στην πόλη όσον αφορά όχι μόνο τον κινηματογράφο, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να έχει μια επαρχιακή πόλη όπως η Δράμα».

Ειδικότερα για τη συνεργασία που έχει αναπτύξει σε αυτό τον τομέα με το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο κ. Καραγιαννίδης επεσήμανε: «Η δική μου πρόθεση και η πρόθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Δράμα είναι να βοηθήσει και το Νομό και επιμέρους τους Δήμους του Νομού. Σε αυτή την προσπάθεια όσοι Δήμαρχοι καταθέτουν ένα όραμα ή καταθέτουν μια προσπάθεια που θέλουν να υλοποιήσουν, είμαστε αρωγοί και ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εγώ προσωπικά να τους βοηθήσουμε σε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Όταν αυτά είναι εφικτά να γίνουν. Και όταν αυτά εμείς κρίνουμε ότι όντως θα προσφέρουν στην κοινωνία της Δράμας». «Σε αυτή την προσπάθεια με το Δήμο Δράμας έχουμε κάνει πολλά βήματα. Και τα έχουμε κάνει και μαζί, τα έχουμε κάνει και χωριστά, γιατί ο καθένας μας πιέζει εκεί που θεωρεί ότι μπορεί να καταφέρει πράγματα. Έχουμε φτάσει σε ένα συνολικό αποτέλεσμα, που αποδεικνύει ότι ο Δήμαρχος μπορεί να είναι Ν.Δ. ή Πα.Σο.Κ., Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ο Βουλευτής το αντίστοιχο. Αλλά αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, αν θέλουμε να το πετύχουμε, το πετυχαίνουμε», πρόσθεσε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

 

«Όσοι Δήμαρχοι ήταν έτοιμοι και κατέθεσαν προτάσεις, χρηματοδοτήθηκαν στο 100% των προτάσεων που κατέθεσαν»

 

Σχετικά με το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι Δήμοι του Νομού έχουν λάβει συνολικά 2,5 και πλέον εκ. ευρώ, ενώ μόνο ο Δήμος Δράμας για έργο ύδρευσης έχει λάβει ακόμη 2,897 εκ. ευρώ. «Συγκρίνετε τα στοιχεία με το τι έπαιρναν οι Δήμοι τα προηγούμενα χρόνια, για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού» υπογράμμισε ο κ. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο διαφορετική είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο υλικής βοήθειας από την Κυβέρνηση». Ο Δραμινός Βουλευτής συνέχισε λέγοντας: «Να μην ακούγεται τι έκανε αυτή η Κυβέρνηση για το Δήμο Δράμας, το Δήμο Προσοτσάνης, το Δήμο Δοξάτου, Παρανεστίου και Νευροκοπίου. Όσοι, λοιπόν, Δήμαρχοι ήταν έτοιμοι και κατέθεσαν προτάσεις, χρηματοδοτήθηκαν στο 100% των προτάσεων που κατέθεσαν. Δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν αυτό και δη στα χρόνια της κρίσης όχι απλώς δεν έχει συμβεί, αλλά τους κοβόντουσαν στο 50 και 60 οι κρατικές επιχορηγήσεις. Και αυτό λέει κάτι για το πώς εμείς θέλουμε να σταθούμε απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Καραγιαννίδης παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που έχει λάβει ο κάθε Δήμος του Νομού από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» από τις μέχρι στιγμής προσκλήσεις. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο Δήμος Παρανεστίου έχει λάβει 436.000 ευρώ, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου 661.000 ευρώ, ο Δήμος Προσοτσάνης 275.000 ευρώ, ο Δήμος Δοξάτου 427.000 ευρώ και ο Δήμος Δράμας 811.000. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα υπάρχει άμεσα πρόσκληση και για έργα αγροτικής οδοποιίας και για αυτό έχει ενημερώσει σχετικά όλους τους Δημάρχους, ώστε να έχουν την ετοιμότητα που απαιτείται για να απορροφήσουν κονδύλια.

 

«Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα μπορούσε να τρέξει Δεκέμβριο ή Ιανουάριο»

 

Για τις Φυλακές Νικηφόρου ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε αρχικά ότι θεωρεί και ο ίδιος ότι «οι περισσότεροι πολίτες στη Δράμα είναι δύσπιστοι δίκαια. Έχουν υπάρξει αδιανόητες καθυστερήσεις από το 2004 που μπήκε η πλάκα των εγκαινίων για το κτίσιμο των Φυλακών». Σχετικά με το πού βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής επεσήμανε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση όπου έχει δημοπρατηθεί ο εξοπλισμός των Φυλακών. Θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση η προκήρυξη για 258 θέσεις. Θα γίνει παράδοση από τις Κτιριακές Υποδομές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στις επόμενες 20 μέρες και μπαίνει στην τελική τροχιά για να μπορέσει να γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Έχω μια ελπίδα, μπορεί να διαψευστώ, θέλω να πιστεύω ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα μπορούσε να τρέξει Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, που θεωρώ ότι είναι το πιο σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις τρέχουσες διαδικασίες». «Αυτό σημαίνει αν οι προκηρυχθούν οι θέσεις του ΑΣΕΠ τον Ιανουάριο, το καλοκαίρι του 2019 οι Φυλακές θα μπορούσαν και θα μπορούν να ανοίξουν» επεσήμανε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπογράμμισε: «Έχουμε βάλει ως τελικό στόχο οι Φυλακές να λειτουργήσουν το 2019».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε: «Η Φυλακή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μένουν λεπτομέρειες. Μια από αυτές ήταν το ρεύμα που έχει συνδεθεί. Άρα οι Φυλακές θα παραδοθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τις Κτιριακές Υποδομές τις επόμενες μέρες και αυτό ουσιαστικά σημαίνει την ολοκλήρωση του έργου. Η ολοκλήρωση του έργου σημαίνει ότι γίνεται η προκήρυξη για τους εργαζόμενους. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να υπάρξει προκήρυξη για εξοπλισμό, αν οι Φυλακές δεν ήταν τελειωμένες. Έχουν τελειώσει οι Φυλακές». Όσον αφορά το ζήτημα κατασκευής του Εντευκτηρίου των Φυλακών, ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε: «Υπάρχουν τα χρήματα και μπορεί το Εντευκτήριο σε μικρό χρονικό διάστημα να κατασκευαστεί και υπάρχει η διάθεση και η πρόβλεψη και η συζήτηση ταυτόχρονα με τη λειτουργία των Φυλακών να γίνεται και η κατασκευή, γιατί δεν είναι κάτι το οποίος είναι τόσο δύσκολο να συμβεί».

 

«Δημοπρατήσεις το μέσο του 2019»

 

«Η υλοποίηση των μελετών ολοκληρώνεται το Νοέμβριο» επεσήμανε ο κ. Καραγιαννίδης, τοποθετούμενος για το ζήτημα του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη. Όπως είπε, «είμαστε αισιόδοξοι για πολλά πράγματα και είμαστε και γι’ αυτό», προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για δημοπρατήσεις του δρόμου την άνοιξη ή αρχές του καλοκαιριού». Χαρακτηριστικά, μάλιστα, επεσήμανε: «Πάντως οι διαδικασίες προχωρούν σε αυτό το επίπεδο και θα μπορούσαμε να συζητάμε πλέον για δημοπρατήσεις το μέσο του 2019».

 

«Η ανεργία στο Ν. Δράμας σήμερα είναι 21%»

 

Τέλος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανεργίας στο Ν. Δράμας, σημειώνοντας: «Η ανεργία στο Ν. Δράμας το 2010 ήταν 16%, το 2013 φτάνει στο 37% και σήμερα είναι 21%. Με στοιχεία του 2017. Δεν βάζουμε μέσα το 2018, γιατί έχει πέσει κάτω από 20% το 2018. Δηλαδή από το 2013 που ήμασταν στο 37% έχει κατέβει 17 ποσοστιαίες μονάδες». Παράλληλα, όπως είπε υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής για την ανεργία: «Θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση για να οριστεί ο κατώτατος μισθός τον Ιανουάριο του 2019». «Σε αυτό τον τομέα έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν κατά πολύ. Με τη μείωση των εισφορών σε διάφορα ελεύθερα επαγγέλματα δίνουμε κι εκεί μια ανάσα σε ανθρώπους που πέρασαν δύσκολα τα προηγούμενα 7-8 χρόνια» και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για παροχές, αλλά «έχουμε τελειώσει πλέον με τα Μνημόνια. Και έχουμε ένα χρονικό ορίζοντα και το δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε τρομακτικές αδικίες που συνέβησαν και στα δικά μας χρόνια – δεν θα το αρνηθώ. Να διορθώσουμε τρομακτικές αδικίες για ανθρώπους που πέρασαν πολύ σκληρά τα τελευταία 8 χρόνια».

 

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πει κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί»

 

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» έθεσε το ζήτημα υλοποίησης των έργων που προανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Καραγιαννίδης και αν αυτά τελικά υλοποιηθούν από μια άλλη Κυβέρνηση ή αν υπάρχει η παροχολογία και μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις εκλογές η δικαιολογία ότι άλλαξε η Κυβέρνηση και για αυτό δεν υλοποιήθηκαν. Ο κ. Καραγιαννίδης στην απάντησή του αρχικά υπογράμμισε: «Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Τουλάχιστον η συνταγματική τους ημερομηνία αυτή» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα κερδίσει τις εκλογές. «Η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι πάλι ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οπότε εμείς θα τα ολοκληρώσουμε τα ζητήματα αυτά» σημείωσε ο Δραμινός Βουλευτής. Ακόμη, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε ότι «δεν είναι παροχολογία, στο βαθμό που μέχρι στιγμής δεν έχουμε πει κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί».

Ειδικότερα για το κτήριο της οδού Περδίκκα, ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε: «Υπάρχουν παράγοντες που είναι έξω από την Κυβέρνηση. Για το πόσο γρήγορα προχωράει η υλοποίηση της ανακαίνισης της Καπναποθήκης. Δηλαδή είναι και κάποια πράγματα έξω από τις δικές μας δυνατότητες, που αφορούν τις μελέτες» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα προχωρήσει. Και μάλιστα θα προχωρήσει και παραπάνω από αυτό που σχεδιάζαμε στην αρχή. Πέρα από το να γίνει μια Σχολή Κινηματογράφου και εκεί να εκτυλίσσεται το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια προσπάθεια να υπάρξει μελέτη και για κινηματογραφικό εξοπλισμό και στην Καπναποθήκη να γίνει κινηματογραφικό στούντιο, και post production και pre production. Δηλαδή και επεξεργασίας ήχου και εικόνας και γυρισμάτων. Γιατί ο χώρος έχει αυτή τη δυνατότητα. Να φτάσουμε δηλαδή σε έναν προϋπολογισμό, όπως είπαμε με τον Λευτέρη τον Κρέτσο, περίπου στα 20 εκ. ευρώ. Με χρήματα που από πλευράς Ψηφιακής Πολιτικής υπάρχουν στη λογική ότι έχουν δεσμεύσει 450 εκ. ευρώ για το Κινηματογράφο και άρα μπορούμε να συζητάμε πλέον για αυτά τα ποσά. Πολύς κόσμος θα το ακούσει και θα πει “εντάξει, τάζουν τζάμπα χρήματα”. Εάν βρεθεί όμως κάποιος πολίτης της Δράμας και μας πει ότι είπαμε για ένα συγκεκριμένο ποσό και δεν δόθηκε, εγώ θα ζητήσω συγγνώμη. Μέχρι στιγμής ό,τι έχουμε πει που αφορά οικονομικές επιχορηγήσεις σε οποιοδήποτε θεσμικό φορέα, είτε Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε κάποιον άλλον, δεν έχουμε διαψευστεί».

 

«1,31 εκ. ευρώ για ομβροδεξαμενές στο Ν. Δράμας»

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρθηκε στην κατασκευή ομβροδεξαμενών για τους κτηνοτρόφους του Ν. Δράμας. Όπως είπε, πραγματοποιήθηκαν σχετικές συναντήσεις με κτηνοτρόφους και κτηνοτροφικές οργανώσεις της Δράμας και υπήρξε ένα πλάνο για δημιουργία ομβροδεξαμενών σε χώρους όπου υπέδειξαν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι. «Το χρηματικό ποσό που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι 1,31 εκ. ευρώ» επεσήμανε ο κ. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε: «Δεν έχει ξαναδοθεί τέτοιο ποσό για κτηνοτροφική δραστηριότητα».

 

«Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο αυτή τη στιγμή»

 

Ένα ξεχωριστό τμήμα της συνέντευξης τύπου αφορούσε και τα αυτοδιοικητικά ζητήματα σε συνάρτηση με τις προσεχείς εκλογές τον Μάιο του 2019. Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συναντήσεις «και με υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις σε όλο το Νομό, όχι μόνο στη Δράμα, και συναντήσεις με ανθρώπους που στέκονται πλάι μας και θεωρούν ότι το πλαίσιο που έβαλε η κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πριν περίπου 3-4 μήνες στο πώς θα πάμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους καλύπτει». «Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Δραμινός Βουλευτής και πρόσθεσε ότι «σε επίπεδο πρώτου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι κουβέντες είναι πιο ανοικτές, πιο ευρύχωρα τα πλαίσια που μπορούμε να συνεργαστούμε, πιο κοντά στον κόσμο που μπορεί να μην συμφωνεί μαζί μας σε όλα, αλλά μπορεί να θέλει να συνεργαστεί δημοτικά».

Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Καρβούνης, ο οποίος επεσήμανε: «Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής λέει ότι συμμετέχουμε σε διεργασίες και πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου και στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Ένα προοδευτικό μέτωπο με προεξάρχοντα τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα προγραμματικό πλαίσιο. Το προγραμματικό πλαίσιο είναι αρκετά ευρύ. Είμαστε αντίθετοι στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Για να το καταλάβετε καλύτερα, στις αντιλήψεις όπως περίπου εκφράστηκαν από τον κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και για την Αυτοδιοίκηση και ενάντια στην Ακροδεξιά. Άρα μας ενδιαφέρει ένας χώρος από την Κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά. Και στο πλαίσιο αυτό αναζητούμε και συζητούμε εδώ και καιρό με ανθρώπους και παρατάξεις για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου. Μας ενδιαφέρουν συνεργασίες αξιόπιστες, φερέγγυες, με πρόσωπα κοινωνικά καταξιωμένα κι αναγνωρίσιμα, που να προέρχονται κυρίως από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Όπως είπε ο κ. Καρβούνης ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρόκειται να δώσει χρίσμα, ενώ για τη Δράμα «δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και δεν υπάρχει κάτι δεδομένο». Όσον αφορά το ζήτημα των συνεργασιών, ο κ. Καρβούνης τόνισε: «Με τους θεσμικούς, ανεξαρτήτως τι είναι, εμείς θα συνεργαστούμε για το καλό της Δράμας. Δεν υπάρχει θεσμικός στη Δράμα είτε στο δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης είτε στον πρώτο είτε και άλλοι θεσμικοί παράγοντες του Νομού που να πούνε κάτι εναντίον μας, ότι δεν τους στηρίξαμε, δεν βοηθήσαμε, δεν συνδράμαμε. Εμείς δεν κοιτάξαμε ταμπελίτσα, είναι δεξιός ο Περιφερειάρχης, είναι δεξιός ο α Δήμαρχος, είναι Πα.Σο.Κ. ο άλλος Δήμαρχος κλπ. Πήγαμε και συνεργαστήκαμε στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων από την πλευρά τους, συγκεκριμένου πλαισίου από την Κυβέρνηση. Κι έχουμε αποτελέσματα από αυτή τη δουλειά στη Δράμα και θέλουμε αυτό το πράγμα να εκφραστεί και στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν αισθανόμαστε αδύναμοι. Αισθανόμαστε αρκετά δυνατοί, γιατί ξέρουμε να συνεργαζόμαστε».