ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Η Κυβέρνηση θέλει να κλείσει άρον-άρον τις εκκρεμότητες του κτηματολογίου χωρίς να αντιμετωπίζει τα ουσιαστικά προβλήματα που διαπερνούν τη λειτουργία του», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια. «Για να προλάβετε τις προθεσμίες, δεν κάνατε απολύτως τίποτα μέχρι τώρα. Απλώς βαφτίζετε το κρέας ψάρι, ενσωματώνετε όλες τις εκκρεμότητες και λέτε το ολοκληρώσαμε. Το κτηματολόγιο όμως είναι πρωτίστως μια νομική διαδικασία με ψηφιακή διάσταση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος έκανε μνεία στα περιπέτειες του κτηματολογίου μέχρι σήμερα, τα σκάνδαλα και τη διακοπή χρηματοδότησης από την Ε.Ε. και σημείωσε:

-Το κτηματολογικό φύλλο αποτελεί την ακτινογραφία του ακινήτου. Σε αυτό καταγράφονται τα πάντα. Εάν αυτά δεν είναι εκκαθαρισμένα και αδιαμφισβήτητα, παύει να υπάρχει κτηματολόγιο.

-Μεταφέρετε τα προβλήματα του υποθηκοφυλακείου στο κτηματολόγιο. Παρατείνετε υφιστάμενες εκκρεμότητες και ενστάσεις.

-Οδηγείτε σε περαιτέρω απαξίωση τη σημασία της κτηματογράφησης για ασφαλείς πρώτες εγγραφές, θέτετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, όσον αφορά την αξιοπιστία και τις συνέπειες στις συναλλαγές αλλά και τις σχέσεις του κράτους με τους πολίτες.

-Επιχειρείτε τη περαιτέρω σύντμηση της διαδικασίας χωρίς κανέναν έλεγχο της ορθότητας και της ποιότητας των κτηματολογικών στοιχείων, κάτι που αντί να επιλύει, διαιωνίζει τα προβλήματα στο διηνεκές.