Από την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 ο Δήμος Δράμας προχωρά σε λειτουργία παράλληλης λαϊκής αγοράς, πέρα από την ήδη υφιστάμενη επί της οδού 19ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση, η οποία υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννη Εφραιμίδη, από την Πέμπτη 14 Μαΐου θα λειτουργεί παράλληλη λαϊκή αγορά στην οδό Χελμού από το σημείο που αυτή τέμνεται με την οδό Βεργίνας μέχρι το σημείο που αυτή τέμνεται με την οδό Φιλίππου.

Η παράλληλη λαϊκή αγορά θα διεξάγεται την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες με την υφιστάμενη λαϊκή αγορά του Δήμου Δράμας, δηλαδή κάθε Πέμπτη και κατά το χρονικό διάστημα από 07:00 έως 15:00 και σε αυτήν θα δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες πωλητές που έχουν δικαίωμα προσέλευσης στη λαϊκή αγορά του Δήμου Δράμας.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως συνέχεια της ανάγκης που προκύπτει για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς του Δήμου στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Η λειτουργία της παράλληλης λαϊκής αγοράς θα εφαρμόζεται για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Πλέον με τη λειτουργία δύο παράλληλων λαϊκών αγορών δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών σε ασφαλέστερες συνθήκες, ενώ είναι ευκολότερη η τήρηση των μέτρων όσον αφορά τις αποστάσεις και για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται, αλλά και για το κοινό.

Πηγή φωτό: alpha-news.gr