ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

  • Καθαρισμός του ρέματος της Ν. Αμισού
  • Αλλάζει όψη το κέντρο της Δράμας αλλά και τα χωριά της

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που συνεργεία εκτελώντας αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου αλλάζουν την όψη και την εικόνα σε πολλά σημεία της Π.Ε. Δράμας, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και το κέντρου της πόλης, αλλά και των χωριών της.

Μετά το κλάδεμα των δένδρων, μειώνοντας έτσι αισθητά τον κίνδυνο ατυχημάτων από τα γερασμένα αλλά και σάπια σε πολλές περιπτώσεις δένδρα στο κέντρο της Δράμας, ακολούθησε μια συστηματική εργασία, η οποία εντάσσεται στα έργα πρόληψης που είναι απαραίτητα να γίνουν. Ο λόγος για τον καθαρισμό του χειμάρρου της Ν Αμισού ο οποίος αλλάζει όψη με την ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση του εργολάβου, δίνοντας μια άλλη οπτική στην περιοχή. Παράλληλα όμως διασφαλίζεται πως σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή από πλημύρες.

Ένα έργο που είχε να εκτελεσθεί από το 2012-2013 και είχε εκτελεστεί μετά από εντολή του τότε Αντιπεριφερειάρχη κ Γιάννη Ξανθόπουλου (και όχι από τον Δήμο Δράμας και την τότε διοίκηση του Κυριάκου Χαρακίδη).

Όπως όλα δείχνουν και όπως είναι γνωστό σε αρκετούς αυτοδιοικητικούς αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, η εμπλοκή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με τη συγκεκριμένη δράση έχει να κάνει με τα καθήκοντα που απορρέουν στον τομέα ευθύνης της, δεδομένου πως από το 2018 και μετά την αρμοδιότητα καθαρισμού των χειμάρρων και ρεμάτων την έχει αποκλειστικά η Περιφέρεια και σε καμία περίπτωση οι Δήμοι.

Το «λίφτινγκ» σε πολλά σημεία της Δράμας θα συνεχιστεί και μεταξύ άλλων βρώμικων και άθλιων από πλευράς υγειονομικής σημείων ακόμα και στο κέντρο της Δράμας θα γίνουν παρεμβάσεις στην περιοχή των Λαχανόκηπων, κάτω από το Καπνολογικό Ινστιτούτο, στην περιοχή της Οδού Φιλίππου (χείμαρρος ανάπλασης), όπου εκεί κατοικούν συμπολίτες μας Ρομά, ενώ παρεμβάσεις θα αφορούν ακόμη την ανάπλαση τμημάτων (αναβάθμιση κεντρικού κτηρίου) του Καπνολογικού Ινστιτούτου καθώς και σε σημεία στον Περιφερειακό Δρόμο της Δράμας (Νοτιοανατολικά των Εργατικών κατοικιών Προαστίου) από διασταύρωση Ξεροπόταμου μέχρι και τον κόμβο στο Ξενοδοχείο Κούρος.

Θα ήταν άδικο να μη γίνει μνεία και στον καθαρισμό που ήδη συντελεστεί κατά μήκος της Ε.Ο. Δράμας – Νευροκοπίου αλλά και κατά μήκος της Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας (στα όρια ευθύνης της Π.Ε. Δράμας).

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα. Η πρόληψη σώζει και επειδή δεν είναι εποχή για πειράματα ούτε για χαλαρότητα, φροντίζουμε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο μέλλον για τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα αν το σημείο που παρεμβαίνουμε ανήκει ή δεν ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα.

Σας δηλώνω πως οι δράσεις τέτοιου είδους θα συνεχιστούν και καλώ τους πολίτες να μας υποδεικνύουν σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις προκειμένου να κάνουμε περισσότερο ασφαλή αλλά και καλύτερη την ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους».