ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

 

  • Ο τυχερός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ήταν ο 35χρονος αστυνομικός Αριστοτέλης Γεωργιάδης

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Δράμα, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Στη συνέχεια ακολούθησε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας από τον Μητροπολίτη Δράμας.

Χάρη στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, τον λαμπερό ήλιο και την σχετικά υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον αγιασμό των υδάτων γεμίζοντας ασφυκτικά τους χώρους περιμετρικά της λίμνης. Μάλιστα, και στο θέατρο της Αγ. Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης» υπήρχε κόσμος, ο οποίος παρακολουθούσε την τελετή. Μεταξύ των επισήμων ήταν οι Βουλευτές Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Υπουργός, πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Πάνω από 20 ήταν οι κολυμβητές που βούτηξαν στα νερά της Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ των οποίων ήταν και γυναίκες και μικρά παιδιά, επιχειρώντας να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός ήταν ο Αριστοτέλης Γεωργιάδης, ο οποίος κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό την 4η φορά που βούτηξε, έχοντας προσπαθήσει στο παρελθόν άλλες 3 χρονιές. Ο κ. Γεωργιάδης είναι 35 χρόνων και είναι αστυνομικός στο Κ. Νευροκόπι. Στις δηλώσεις του ευχήθηκε «καλή χρονιά, χρόνια πολλά με υγεία» και πρόσθεσε: «Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα που βούτηξα και ιδιαίτερη τιμή. Ήμουν ευλογημένος, τυχερός».

Στον κολυμβητή που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από τον Αγία Βαρβάρα ο Μητροπολίτης Δράμας πέρασε στο λαιμό του έναν σταυρό, ενώ σε όλους όσοι βούτηξαν στα κρύα νερά της λίμνης δόθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Παύλο αναμνηστικό. Ακολούθησε η λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών όλων όσων βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Παύλο, ενώ ο Μητροπολίτης Δράμας, στις δηλώσεις του ανέφερε: «Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Καλή χρονιά. Ο Τίμιος Σταυρός να μας φωτίζει όλους, ώστε να πράττουμε το καθήκον μας για το καλό της Μακεδονίας μας και της πατρίδος μας».