ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην πόλη της Δράμας, μετά από τον αγιασμό των υδάτων στην Αγ. Βαρβάρα, ολοκληρώθηκε με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο στο Κολυμβητήριο της πόλης. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Επίσης παραβρέθηκαν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κολύμβησης στη Δράμα, καθώς και πλήθος γονέων παιδιών.

Για το Σταυρό βούτηξαν στην πισίνα του Κολυμβητηρίου πάνω από 30 παιδιά, αθλητές των δύο συλλόγων της πόλης, του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας και του Χιλιώτη Δράμα 1986. Ο τυχερός που έπιασε τον Σταυρό ήταν ο 12χρονος Γιώργος Μπανιώτης, ο οποίος πηγαίνει στην Στ’ Δημοτικού και είναι αθλητής του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έπιασα τον Σταυρό και πιστεύω να με βοηθήσει όλη την υπόλοιπη χρονιά» και πρόσθεσε: «Και του χρόνου θα προσπαθήσω να τον πιάσω ξανά».

Μετά τη λήξη της τελετής, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., ο Βουλευτής κ. Καραγιαννίδης σημείωσε: «Χρόνια πολλά σε όλους και όλες. Η σημερινή ημέρα να μας φωτίσει και να φωτίσει την Ελλάδα να τραβήξει το δρόμο που έχει χαράξει τα δύο τελευταία χρόνια, ώστε να βγούμε από αυτή την πολύπλευρη κρίση που βρισκόμαστε τα τελευταία 8 χρόνια. Θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαδιακή και για το Κολυμβητήριο και πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα θα χαράξει μία άλλη πορεία για τις υποδομές της κολύμβησης στο Δήμο Δράμας. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει θεσμός αυτό που έγινε σήμερα, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δράμας και του Δημάρχου, και νομίζω ότι είμαστε σε μια θέση να κοιτάζουμε με καλύτερο και πιο θετικό τρόπο το μέλλον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, στις δηλώσεις του, επεσήμανε: «Μια πολύ σημαντική προσπάθεια με τον Αγιασμό των υδάτων εδώ στο Κολυμβητήριο από τον Μητροπολίτη μας. Σε μια εποχή που στην πατρίδα κάθε χρόνο χάνονται 450 συνάνθρωποί μας γιατί δεν γνωρίζουν κολύμβηση, είναι πολύ σημαντικό το έργο το οποίο κάνει εδώ ο Δήμος Δράμας, με τους συνεργάτες τους. Εμείς στηρίζουμε ως Περιφερειακή Ενότητα όλη αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι θα βρούμε λύση για ένα σύγχρονο Κολυμβητήριο, γιατί το αξίζει, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος μας, γιατί πάνω από 700 παιδιά μαθαίνουν κολύμβηση. Χρόνια πολλά».

Τέλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος δήλωσε: «Μια σημαντική μέρα η σημερινή, με την πρωτοβουλία και του Σεβασμιωτάτου να βρεθούμε εδώ και να ξεκινήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, δίνοντας και έναν χαρακτηρισμό. Ότι στηρίζουμε και βοηθάμε τα παιδιά μας, γιατί όταν έχεις να κάνει με κολύμπι και μάλιστα με πάνω από 800 παιδιά να αθλούνται σε αυτό το χώρο, πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε αυτό το χώρο. Χρόνια πολλά».