ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΡΑΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ» ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Λ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

  • «Στο τέλος της θητείας τελειώνει και η ιστορία αυτής της παράταξης»
  • «Αν θέλουμε να κάνουμε επανεκκίνηση σε αυτή εδώ την πόλη, πρέπει πρώτα να ενωθούμε. Και τότε να είστε βέβαιοι ότι η Δράμα θα γίνει πρωταγωνίστρια…»

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια», με θέμα «Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής της παράταξης και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης προχώρησε σε απολογισμό της τελευταίας τριετίας κατά τη διάρκεια της οποίας η παράταξη συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάζοντας ευρύτερα παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο Δράμας αυτά τα χρόνια, αλλά και όσα επιτεύχθηκαν από τον ίδιο στις θέσεις που κατείχε στο παρελθόν (Πρόεδρος ΔΕΚΠΟΤΑ και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού).

Υπενθυμίζεται πως η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» έλαβε 6,44% στις δημοτικές εκλογές του 2019, εκλέγοντας 2 Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας. Πριν από την έναρξη της αυτοδιοικητικής θητείας η παράταξη προχώρησε σε σύμπραξη, όπως δίνεται το δικαίωμα από τον νόμο, με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Καλλινικίδης ανακοίνωσε ότι ο κύκλος της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» κλείνει στο τέλος της τρέχουσας θητείας, καθώς η παράταξη «δεν θα διεκδικήσει τον Δήμο Δράμας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου και κ. Γιάννης Καψημάλης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίπολης κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας του Δήμου Δράμας κ. Αλέξης Παναγιωτίδης και ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας, εκλεγμένος με την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», κ. Ηλίας Ευθυμιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο «που μας τιμήσατε στις προηγούμενες εκλογές με τη ψήφο σας και μας φέρατε στο σημείο που είμαστε τώρα». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα «ότι φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών που είχατε. Αν πάλι ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, θέλω να σας πω ότι εμείς προσπαθήσαμε πολύ και πάντα σας λέγαμε την αλήθεια και ήμασταν ειλικρινείς μαζί σας. Κι αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε και από εδώ και πέρα». Όπως ανακοινώθηκε, από την εκδήλωση απουσίασε ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης κ. Μάκης Ευθυμιάδης, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων με τη Δόξα Δράμας, όπου κατέχει τη θέση του Γενικού Αρχηγού.

Στην ομιλία του ο κ. Καλλινικίδης ξεκίνησε με μια φράση που περιέχει μέρος των ονομάτων των παρατάξεων «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και «Ενώνουμε τη Δράμα» του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, καθώς και της δικής του, της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια». Συγκεκριμένα ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε πως «για να γίνει μια επανεκκίνηση σε έναν τόπο, πρέπει πρωτίστως εμείς όλοι να είμαστε ενωμένοι, μόνο τότε θα καταφέρουμε να κάνουμε τη Δράμα πρωταγωνίστρια».

Ο κ. Καλλινικίδης είπε πως «το 2019, προεκλογικά, καλούσα τους θεωρητικώς πολιτικούς αντιπάλους, όχι μόνο τους πολιτικούς μου φίλους, να συνεχίσουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για τη Δράμα, χωρίς υποκρισία και ψέμα. Μετά ήρθε η επιτυχία της παράταξης, 6,5% στο σύνολο του Δήμου και 10,50% στην πόλη της Δράμας, σε μια πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη με άπειρους συνεργάτες και υποψηφίους. Μετά τις εκλογές ήρθε η συνεργασία με τον εκλεγμένο για δεύτερη φορά από τους Δραμινούς, Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο, και η συνεργασία μας. Και από τη στιγμή αυτή θα ξεκινήσω σήμερα να σας αφηγηθώ μια ιστορία κάνοντας τον απολογισμό της τριετίας και θα προσπαθήσω να θυμηθώ ό,τι μπορώ».

Αρχικά ο κ. Καλλινικίδης θύμισε όσα έλεγε η παράταξη του προεκλογικά, «διότι δέχθηκα πολλά πυρά και από στελέχη της δική μας παράταξης, ότι δήθεν άλλαξα θέση και άλλαξα όσα έλεγα πριν». Όπως ανέφερε, «μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γράφαμε τότε, δεν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συνεργάτες για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι σύμμαχος με τα όνειρα και τις προσδοκίες των δημοτών. Τα σκουπίδια, λέγαμε τότε, δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Θα επιδιώξουμε τη συνεννόηση, τη συναίνεση και τη συνεργασία. Η κοινωνία μας απαιτεί υπερβάσεις χωρίς στεγανά και παρωπίδες. Λέγαμε ακόμη ότι θα σπάσουμε τις αγκυλώσεις που έχουμε χτίσει ο καθένας για τον εαυτό του και θα επιδιώξουμε τη συνεννόηση, τη συναίνεση και τη συνεργασία. Η Δράμα μπορεί να είναι υποχρέωση του Δημάρχου, αλλά είναι και δικαίωμα όλων μας, γι’ αυτό απαιτείται ορθή αξιοποίηση συνεργατών και ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας πάνω από κόμματα και χρώματα». Επίσης, ο κ. Καλλινικίδης θύμισε και τι έλεγε το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής του και για τον ίδιο: «Έλεγε πως είμαι ένας άνθρωπος που είναι θιασώτης της σύνθεσης δυνάμεων, για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κοινού σκοπού. Είναι ο άνθρωπος, έλεγε το φυλλάδιο, που πιστεύει πως για όλα υπάρχουν λύσεις. Το αποδείξαμε».

Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης επεσήμανε ότι «το 2019 δοκίμασα τις δυνάμεις μου για τον Δήμο Δράμας και έλεγα ότι η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι υπέρτατη τιμή. Κράτησα τον λόγο μου σε αυτό τον Δεκέμβριο του 2021; Παραιτήθηκα επειδή διαφώνησα. Μια διαφωνία όμως δεν σημαίνει και αυτόματα ρήξη, περνάμε απέναντι και πετροβολούμε. Μπήκα στην προσπάθεια αυτή, από μια ανάγκη και από μια βαθιά αίσθηση καθήκοντος, ως ευσυνείδητος δημότης και ενεργός πολίτης. Θεωρούσα πως είχα μια εκκρεμότητα, το βάρος ενός χρέους, να μην μείνω αμέτοχος. Ούτε ήθελα να μείνω ένας απλός πολίτης που ποτέ δεν ανέλαβε ευθύνες ή αν θέλετε να συνεχίσω να το παίζω επαναστάτης του καναπέως ή του Facebook».

Ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε πως «ακριβώς επειδή εμείς πρώτοι υπηρετήσαμε το ΕΜΕΙΣ πολεμηθήκαμε, διότι απλά κάποιοι μας ήθελαν και εμάς απέναντι» και πρόσθεσε: «Για σκεφθείτε φίλες και φίλοι με τον Δήμαρχο, όποιος και αν είναι, μειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τι θα γινότανε στη πόλη εάν και εμείς καθόμασταν απέναντι;». Ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» έκανε λόγο για «μεγάλη εμπάθεια» και αναρωτήθηκε «πώς θα συνεργαστούμε όταν ποτίζονται ή χτίζονται παρατάξεις που η απόφασή τους απορρέει με γνώμονα το μίσος και τη μισαλλοδοξία; Έχουμε τα περιθώρια σε μια μικρή πόλη να είμαστε εμείς εχθροί ο ένας με τον άλλο; Έτσι θα πάμε μπροστά;».

Ο κ. Καλλινικίδης είπε πως ο Δήμαρχος Δράμας είχε έντιμη στάση όσον αφορά τη μεταξύ τους συνεργασία, καθώς «επιλέξαμε την υπογραφή σύμπραξης που ήταν το πιο δύσκολο». «Πρώτος εγώ μίλησα για πολιτικό πολιτισμό και τον εφάρμοσα. Το λέγανε και άλλοι μετά από μένα και ρωτώ, όταν κατηγορείς πολιτικό σου αντίπαλο ως καραγκιόζη και κλόουν, αυτό λέγεται πολιτικός πολιτισμός; Και φυσικά αναγκάστηκα να προχωρήσω σε αγωγή εναντίον όσων έχουν ξεφύγει των ορίων. Είμαι υπέρμαχος του δημοσίου διαλόγου, αλλά όταν τους καλώ σε δημόσιο διάλογο δεν έρχονται ποτέ», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης παρουσίασε συνοπτικά τα έργα του Δήμου Δράμας αυτή την τριετία. «Προεκλογικά κάναμε προτάσεις που βεβαίως είχαν και άλλοι ίδιες προτάσεις και είδαμε πολλές από αυτές να υλοποιούνται με κόπο και ιδρώτα αυτής της διοίκησης του Δήμου, όπως στον Αθλητισμό», ανέφερε και πρόσθεσε πως «σήμερα που μιλάμε 23 αθλητικές εγκαταστάσεις νομιμοποιούνται επιτέλους». Όπως είπε, «κάναμε προτάσεις για τον Πολιτισμό και την κοινωνία μας. Βέβαια για εμάς και εμένα προσωπικά το επίκεντρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι», καθώς, όπως εξήγησε: «Ζούμε σε μια πόλη με πάρα πολλούς φτωχούς. Ανθρώπους που αναγκάζονται να επαιτούν, προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι αξιοπρεπείς, έτσι όπως από τη φύση τους είναι οι Δραμινοί. Και γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Κοινωνική Υπηρεσία και είμαστε σε πολύ καλό βαθμό στήριξης αυτών των ανθρώπων».

Ο κ. Καλλινικίδης μίλησε και για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, στο οποίο πρόσφατα ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα έργα που έχουν προχωρήσει, όπως είπε, είναι: «Ο νέος παιδικός σταθμός στη Χελμού ήδη ξεκίνησε. Εγκαινιάζουμε σύντομα ένα νέο βρεφικό σταθμό στη Νέα Κρώμνη. Ξεκινάμε άμεσα την ενεργειακή αναβάθμιση παιδικών σταθμών. 450.000 ευρώ επίσης για την αναβάθμιση όλων των παιδικών σταθμών για την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα λειτουργίας που έθεσε το Υπουργείο. Για τα ΚΑΠΗ μεγάλες αλλαγές. Θα εντάξουμε νέες καινοτόμες δράσεις, θα δώσουμε όλη μας την ενέργεια να βλέπουμε πρόσωπα χαρούμενα και χαμογελαστά. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που αγαπάμε πάρα πολύ αυτών της τρίτης ηλικίας θέλουμε και θα τα βλέπουμε να λάμπουν γιατί αξίζει γι’ αυτούς να δουλέψουμε λίγο παραπάνω και αυτό είναι υπόσχεση από καρδιάς».

Συνεχίζοντας τον απολογισμό, ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» σημείωσε: «Το 2019 μιλούσαμε για κόμβους και με χαρά είδαμε πρόσφατα να υλοποιούνται επιτέλους δειλά δειλά. Είπαμε ναι σε όλα τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη. Για να δώσουμε μια νέα ταυτότητα στη πόλη μας χρειαζόμαστε ευφυή φωτισμό. Αντικατάσταση των λαμπτήρων της Δράμας με σύγχρονο φωτισμό που σημαίνει αυτόματα λιγότερα ανταποδοτικά τέλη για τους δημότες μας. Ήδη η πόλη στο μεγάλο της ποσοστό έχει αλλάξει λαμπτήρες και άλλα μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή και στις κοινότητες άλλαξε το 100% των λαμπτήρων». Ακόμη, σημείωσε πως «είπαμε ναι στις προτάσεις ανάπλασης και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της Δράμας καθώς και των μνημείων. Είπαμε ναι στις πεζοδρομήσεις και στη βιώσιμη αστική ανάπλαση», ενώ «επίσης είπαμε ναι στις σύγχρονες και νέες παιδικές χαρές σε όλες τις περιοχές και τις Κοινότητες». Επίσης, ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε πως «ήδη κατασκευάζονται νέες παιδικές χαρές σε Νέα Κρώμνη και Καλό Αγρό. Ξεκίνησε η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου και έτσι αποκτούμε ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο. Και κρατήστε και αυτό που θα σας πω, έρχεται και άλλο νέο με κερκίδες, όμως όλα στην ώρα τους. Στη ΔΕΥΑΔ αυτή τη στιγμή βρίσκονται έργα σε εξέλιξη ύψους 43.000.000 ευρώ και ήδη ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ. Εδώ δεν πρέπει να ξεχάσω και το μεγάλο έργο που έρχεται 5.000.000 ευρώ για το περιαστικό Κορυλόβου». «Για να γίνουν όλα αυτά κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν και πολλές φορές αθόρυβα», επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια».

Η ομιλία του κ. Καλλινικίδη συνεχίστηκε με αναφορά στη ΔΕΚΠΟΤΑ, την οποία χαρακτήρισε «πολυσυζητημένη και πολύπαθη», παραθέτοντας «ενδεικτικά κάποια πράγματα που φτιάξαμε στη κλειστή πλέον ΔΕΚΠΟΤΑ για να καταλάβετε το μέγεθος τη ζημίας που προκλήθηκε από το πολιτικό αυτό έγκλημα να λυθεί η κοινωφελής μας επιχείρηση». Όπως είπε, «είχαμε συγκροτήσει Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων προς έκδοση από τη ΔΕΚΠΟΤΑ πονημάτων (βιβλίων, λευκωμάτων, συλλογικών τόμων, κ.α.). Το τελευταίο που εκδώσαμε ήταν του αγαπητού Λεωνίδα Γαλανόπουλου και ρωτώ 1,5 χρόνο τώρα εκδώσαμε κάτι νέο; Ούτε ένα. Αυτό είναι στα θετικά; Είναι στα αρνητικά. Στη ΔΕΚΠΟΤΑ συντάξαμε Κανονισμό Λειτουργίας για το Μητρώο Εθελοντών».

Ειδικά αναφορά έγινε και στη διοργάνωση της Ονειρούπολης από τη ΔΕΚΠΟΤΑ, το 2019, «με θεαματικά αποτελέσματα τόσο στο διαχειριστικό κόστος όσο και στην ανταπόδοση προς την τοπική αγορά, την οποία πάντοτε ξεχνάμε». «Είναι πολύ μεγάλο λάθος να μιλάς για λεφτά, όταν μιλάς για πολιτισμό και είναι λάθος να μιλάς για λεφτά, όταν μιλάς για την Ονειρούπολη. Γιατί τα ανταποδοτικά είναι δέκα φορές παραπάνω από αυτά που ξοδεύει ο Δήμος. Και ο Δήμος δεν είναι ένας κερδοσκοπικός φορέας», ανέφερε ο κ. Καλλινικίδης και πρόσθεσε: «Θυμάμαι το 2019 τετραπλασιάσαμε τις δωρεάν δράσεις, είχαμε 29 δωρεάν δράσεις για παιδιά, και την ίδια ώρα το κόστος ήταν πολύ χαμηλότερο από κάθε άλλη χρονιά. Οι ανταποδοτικές όμως εισφορές σε Δήμο, ΔΕΥΑΔ και φόρους είναι πολλαπλάσιες των εξόδων». Μένοντας στο ίδιο θέμα ο κ. Καλλινικίδης υπογράμμισε πως «είχαμε αποσπάσει περισσότερες από 500 θετικές αξιολογήσεις ξένων επισκεπτών» και επεσήμανε ότι «έχοντας τον χαμηλότερο προϋπολογισμό όλων των εποχών πετύχαμε τη δημιουργία θεάματος υψηλών αξιώσεων, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή όλων των συγκροτημάτων και “τρέχοντας” εντατικές καμπάνιες προβολής σε όλη τη χώρα, σε πανελλαδικά αλλά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης αλλά και για πρώτη φορά οργανωμένες δράσεις προβολής σε Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία».

Για τη ΔΕΚΠΟΤΑ, όσο ήταν ο ίδιος Πρόεδρος, ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε πως «έχουν βγει τα πορίσματα, θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δείτε αν επί των ημερών μας έγινε σωστή και χρηστή χρήση των οικονομικών πόρων της επιχείρησης», προσθέτοντας πως «καταφέραμε να τη φτάσουμε σε ένα σημείο που τα τιμολόγια να πληρώνονται την άλλη μέρα».

Στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης αναφέρθηκε στη διοργάνωση της Ονειρούπολης του 2021, εν μέσω πανδημίας, με τον ίδιο να είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. «Οργανωμένοι φορείς της πόλης αναγνώρισαν την προσπάθεια και επαίνεσαν την επιλογή μας να γίνει Ονειρούπολη» είπε ο κ. Καλλινικίδης και συνέχισε: «Το άνοιγμα της αγοράς παιχνιδιών και η είσοδος νέων επαγγελματιών δημιούργησε νέες συνθήκες για την τόνωση του θεσμού, στον οποίο επέστρεψε η φωτεινή μπάλα ενώ δόθηκε γενικά μεγαλύτερο βάρος στον φωτισμό και τον διάκοσμο».

Ο κ. Καλλινικίδης μίλησε και για τα αρνητικά αποτελέσματα που έφερε η απόφαση για λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ, τα οποία αφορούν το Ενυδρείο Μυλοποτάμου, τον σχεδιασμό για δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης στην περιοχή Αγ. Βαρβάρας, τον σχεδιασμό για δημιουργία Μουσείου Παιδικών Παιχνιδιών και Μουσείου Παραδοσιακών Οργάνων,στην προσπάθεια αξιοποίησης του ΚΙΧΝΕ και το σχέδιο για αξιοποίηση της γέφυρας και του μύλου Ζώνκε. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια», ολοκλήρωσε την αναφορά του στη ΔΕΚΠΟΤΑ, παραθέτοντας στοιχεία από εκθέσεις ορκωτών λογιστών για χρήσεις του 2011, του 2012, του 2013 και του 2014, αναρωτώμενος αν αυτός ήταν ο λόγος που κάποιοι ήθελαν να κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ και κάνοντας συγκρίσεις με τη διοίκηση επί των δικών του ημερών.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Καλλινικίδης αναφέρθηκε στον ίδιο, αλλά και στο μέλλον της παράταξής του. Όπως είπε, «με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω κάποια πράγματα για μένα, τα οποία με πίκραναν, γιατί ξέρετε όλοι στην πολιτική δεν είμαστε τελικά ίδιοι. Ξέρετε ότι και παλαιότερα ήμουν ενεργός μέλος της κοινωνίας. Και να ξέρετε ότι έχω εικόνα για τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαι άνθρωπος πείσμων και εγωιστής γιατί δεν μου αρέσει να χάνω και έβαζα πάντα το συμφέρον της Δράμας πάνω απ’ όλα με συγκρούσεις, γι’ αυτό και απαντώ σε όλους αυτούς που φοβούνται ή προσπαθούν να με απαξιώσουν με συκοφαντίες, ειρωνείες και λασπολογία, πως στη δημοκρατία όλοι κρινόμαστε στις εκλογές, αυτό είναι το ύψιστο δικαίωμα των δημοτών, των πολιτών, να μας κρίνει με τη ψήφο του. Ας έχουν την υπομονή όλοι αυτοί και ας περιμένουν τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο περίπου από τώρα και όχι να τιμωρούν τους Δραμινούς, επειδή τους καταψήφισαν».

Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε: «Επειδή λοιπόν όλοι περιμένετε να σας ανακοινώσω το επόμενο βήμα της παράταξης, θα σας πω το εξής. Η δημοτική παράταξη “Δράμα Πρωταγωνίστρια” δεν θα διεκδικήσει τον Δήμο Δράμας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τον Ιανουάριο θα κόψουμε την τελευταία μας βασιλόπιτα και στο τέλος της θητείας τελειώνει και η ιστορία αυτής της παράταξης. Θέλω από όλους εσάς, όμως, μέχρι τότε να γίνεται η φωνή όλων όσων πιστεύουμε, να μεταδώσετε παντού το μήνυμα αυτό της συνεργασίας και όλοι μαζί να είστε βέβαιοι πως στις επόμενες εκλογές θα είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές της νίκης».

Ο κ. Καλλινικίδης ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και ολοκλήρωσε την ομιλία του, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τη ξεκίνησε, χρησιμοποιώντας δηλαδή λέξεις από τα ονόματα των παρατάξεων «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα», «Ενώνουμε τη Δράμα» και «Δράμα Πρωταγωνίστρια». Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αν θέλουμε να κάνουμε επανεκκίνηση σε αυτή εδώ την πόλη, πρέπει πρώτα να ενωθούμε. Και τότε να είστε βέβαιοι ότι η Δράμα θα γίνει πρωταγωνίστρια…».