Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Τουρισμού η Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19 (αποκαλούμενα κοινώς και ξενοδοχεία καραντίνας). Τα καταλύματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε κάθε περιοχή.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται τα ονόματα των μονάδων, παρά μόνο ο αριθμός μητρώου τουριστικής επιχείρησης (ΜΗΤΕ) και τα 4 τελευταία ψηφία του ΑΦΜ, καθώς και ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της μονάδας (αριθμός δωματίων και κατηγορία).

Στην Υπουργική Απόφαση συμπεριλαμβάνεται κατάλυμα και στο Ν. Δράμας. Συγκεκριμένα έχει έδρα στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου και πρόκειται για ξενοδοχείο 25 δωματίων και 4 αστέρων.

Στις περιοχές, όπως η Δράμα, όπου ορίστηκε μονάδα καραντίνας, τα υπόλοιπα καταλύματα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δημιουργήσουν δωμάτια καραντίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν ακόμη σε Έβρο, Θάσο και Σαμοθράκη, αλλά όχι στην Καβάλα, στη Ροδόπη και στη Ξάνθη.

Η Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι για την επιλογή λήφθηκαν υπ’ όψιν οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τις 26/06/2020 και ότι αυτά που επιλέχθηκαν θα «μισθωθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19».