Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11.00πμ στην Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ

6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ,

τη Δευτέρα 28 Μάρτη στις 19:30 μ.μ. στην Οικολογική Κίνηση (οδός Χατζηανέστη 13), τα σωματεία εργαζομένων & συνταξιούχων, φορείς της πόλης, κάθε εργαζόμενο, για την οργάνωση της απεργίας στις 6 Απρίλη.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αναγνωρίζουμε ότι διαμορφώνονται νέες πιο δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Δημιουργείται ασφυκτική κατάσταση για τον λαό μας με τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δεν έχουμε κανένα όφελος από την εμπλοκή. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε την επιθετική πολιτική ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά για τα δικά τους συμφέροντα. Καταγγέλλουμε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που στο όνομα της πολυδιαφημισμένης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκη βάση.

Απαιτούμε:

 • Να μην χρησιμοποιηθούν υπερατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας
 • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό και βροντοφωνάζουμε

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες λέμε:

«φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο»!

 • Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!
 • Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι , ο λαός τον πολεμικό λογαριασμό.
 • Δεν θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα, που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτατος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663 €.

Οι αυξήσεις-ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα, αφού κυριαρχούν η υποαπασχόληση και οι ελαστικές μορφές εργασίας, που οδηγούν έναν στους τρεις εργαζόμενους να έχει καθαρό μισθό κάτω από 500 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια στιγμή με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ έχει μειωθεί ο μέσος μισθός των εργαζομένων κατά 25% την τελευταία δεκαετία.

Δεν χωράνε περιθώρια για αυταπάτες!

Δύναμή μας ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας!

Διεκδικούμε:

 • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό.

 

 • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
 • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαγραφή όλων των χρεών και να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.