ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΒΡΕΦΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΩΡΙΣΤΗΣ) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 2,5 ΕΤΩΝ

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Οι γονείς της Δράμας μπορούν να είναι ήσυχοι για τα παιδιά τους, γιατί η Δημοτική μας Αρχή στέκεται δυναμικά στο πλευρό τους»
  • Α. Παναγιωτίδης, Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας: «Πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια στο Δήμο Δράμας θα λειτουργήσουν δύο βρεφικά τμήματα»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτης 10 Μαΐου 2018 οι εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας για τη σχολική χρονιά 2018-2019 με την προθεσμία να λήγει στις 31 Μαΐου. Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής θα δέχονται όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δράμας. Σχετική συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν όλους τους δημότες παραχώρησαν, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Αλέξης Παναγιωτίδης. Όπως αναφέρθηκε, για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια στο Δήμο Δράμας θα λειτουργήσουν δύο βρεφικά τμήματα, ένα στον Παιδικό Σταθμό Αρκαδικού και ένα στον Παιδικό Σταθμό Χωριστής, με το κάθε τμήμα να φιλοξενεί από 13 βρέφη ηλικίας έξι μηνών έως δυόμιση ετών.

 

«Ζεστό, οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας»

 

Στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους συμπολίτες μου την έναρξη των εγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας. Με τη λειτουργία δύο Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο Δράμας, ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια, προσθέτουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη θεμελιώδη κοινωνική υποχρέωση του Δήμου μας προς την εργαζόμενη μητέρα και κατ’ επέκταση στη Δραμινή οικογένεια. Είναι γεγονός ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτεί να δουλεύουν και οι δύο γονείς. Δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα να μπορέσουν να εργαστούν οι γονείς και παράλληλα να είναι ήσυχοι για την απόλυτη ασφάλεια των βρεφών και των νηπίων, για να προσφέρουμε ένα ζεστό, οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας, όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους».

Ακόμη ο κ. Μαμσάκος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Δράμας δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, αναφέροντας: «Θέλω επίσης να τονίσω ότι καταφέραμε να μην ενταχθεί ο Δήμος μας στο πιλοτικό πρόγραμμα και να μπορούν οι γονείς να επιλέξουν αν τα παιδιά τους θα παραμείνουν στους Παιδικούς Σταθμούς ή αν θα περάσουν στο νηπιαγωγείο».

«Μέλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει να είναι η φιλοξενία ακόμη περισσότερων παιδιών και η ποιότητα της υπηρεσίας μας, που ομολογουμένως είναι αυξημένη, γιατί διαθέτουμε άψογες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό», ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας, ο οποίος πρόσθεσε: «Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ για όλες αυτές τις ενέργειες τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, τον γιατρό Αλέξη Παναγιωτίδη, καθώς και όλο το προσωπικό που εργάζεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι γονείς της Δράμας μπορούν να είναι ήσυχοι για τα παιδιά τους, γιατί η Δημοτική μας Αρχή στέκεται δυναμικά στο πλευρό τους».

 

«Τα χαμηλότερα τροφεία σε όλη την Ελλάδα για κοινωνικούς λόγους»

 

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Παναγιωτίδης επεσήμανε για την έναρξη εγγραφών Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου ότι «αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής για τη νέα σχολική χρονιά περιόδου 2018-2019 θα δέχονται όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δράμας από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2018». Όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης: «Τα εγγραφόμενα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς κατά κύριο λόγο προέρχονται από την περιοχή του Δήμου που κατοικούν χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορο Δήμο σε περίπτωση που υπάρχει κενή θέση. Κατά την εγγραφή επιλέγονται παιδιά εργαζόμενων γονέων, τα παιδιά των ανέργων και τα παιδιά αδυνατών οικογενειών, προτιμώμενων εκείνων που έχουν ιδιαίτερης φροντίδας για κοινωνικούς λόγους». Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου με απόφασή του εξειδικεύει τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και καθιερώνει τη μοριοδότησή τους

Για τη λειτουργία δύο βρεφικών τμημάτων στο Δήμο Δράμας, ο κ. Παναγιωτίδης, στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια στο Δήμο Δράμας θα λειτουργήσουν δύο βρεφικά τμήματα. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τη στήριξή του, την Τεχνική Υπηρεσία και κυρίως τις Νίκη Καρατζόγλου και Τζούλια Παπαδοπούλου, γιατί μας βοήθησαν πάρα πολύ στο να τελειώσουμε στον απαιτούμενο χρόνο το έργο. Τα δύο αυτά βρεφικά τμήματα θα λειτουργήσουν στον Παιδικό Σταθμό του Αρκαδικού και στον Παιδικό Σταθμό της Χωριστής. Το κάθε βρεφικό τμήμα θα εμπεριέχει 13 βρεφάκια ηλικίας έξι μηνών έως δυόμιση χρονών. Πιστεύω ότι ο Δήμος Δράμας κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να μπει αργότερα στο πρόγραμμα που θεσπίζει το Υπουργείο».

Όσον αφορά τη μη ένταξη του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε: «Το καλό είναι –και θέλω πάλι να ευχαριστήσω το Δήμαρχο- ότι χάρη στο Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο είμαστε εκτός πιλοτικού προγράμματος για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γονέας θα μπορεί να επιλέγει που μπορεί να βάλει το παιδί του, είτε σε Παιδικό είτε σε Νηπιαγωγείο, και κυρίως θα δώσει τη δυνατότητα στο Νομικό Πρόσωπο να ετοιμαστεί τα επόμενα δύο χρόνια για να φτιάξει κι άλλους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ώστε να μην χάσει μεγάλη δύναμη από τα παιδιά του. Γιατί αν έμπαινε σήμερα ο Δήμος Δράμας στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα χάναμε μια δύναμη μια δύναμη των 80 παιδιών. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έκλειναν δύο τμήματα σε Παιδικούς Σταθμούς».

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτίδης μίλησε και για τα τροφεία, σημειώνοντας: «Θέλω να ενημερώσω τους γονείς που θα γράψουν τα παιδιά τους στους βρεφικούς σταθμούς ότι τα τροφεία θα ξεκινάνε από 40 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι τα 70 ευρώ. Είναι τα χαμηλότερα τροφεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα και αυτό γίνεται καθαρά για κοινωνικούς λόγους, γιατί η Δράμα είναι η πόλη με τους περισσότερους ανέργους. Πραγματικά πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε και τις χαμηλότερες τάξεις να εγγραφούν στο πρόγραμμα αυτό».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ζήτησε από όσους γονείς μπορούν, να κάνουν τη χρήση βάουτσερ, επισημαίνοντας: «Θα παρακαλέσω ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου όσους γονείς μπορούν να κάνουν τα χαρτιά τους για τα βάουτσερ, να τα κάνουν, γιατί θα βοηθήσουν πάρα πολύ το Νομικό Πρόσωπο με αυτή την κίνησή τους».

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων εγγραφής οι γονείς μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας.