ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Κ. Παπαζώτου, Αντιδήμαρχος Δήμου Δοξάτου: «Είναι η αρχή του τέλους ενός χρόνιου προβλήματος που απασχόλησε πολλά χρόνια, περισσότερο από μια δεκαετία, την τοπική κοινωνία του Καλαμπακίου και όλο τον Δήμο Δοξάτου»

Ξεκίνησε την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 η κατεδάφιση του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου, ξεκινώντας έτσι η διαδικασία οριστικής επίλυσης ενός προβλήματος που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία επί σειρά ετών.

Από το πρωί συνεργεία χωματουργικών εργασιών βρέθηκαν στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και, υπό την επίβλεψη στελεχών της Διοίκησης του Δήμου Δοξάτου, ξεκίνησαν τις εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου περίπου 20 ημέρες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των συνεργείων.

Παρόντες στις εργασίες κατεδάφισης ήταν ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κυριακή Παπαζώτου καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καραμπακάλης και Σάκης Μπερμπερίδης.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Εργασία… συν» η Αντιδήμαρχος κ. Παπαζώτου ανέφερε: «Είναι η αρχή του τέλους ενός χρόνιου προβλήματος που απασχόλησε πολλά χρόνια, περισσότερο από μια δεκαετία, την τοπική κοινωνία του Καλαμπακίου και όλο τον Δήμο Δοξάτου. Ξεκίνησε η κατεδάφιση του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου. Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με ασφάλεια κυρίως για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή και να γίνει σύντομα, έτσι ώστε να περάσουμε στο δεύτερο στάδιο που είναι η ανέγερση του νέου κτιρίου, ένα σχολείο που θα είναι πρότυπο και στολίδι για τον Δήμο μας.

Υπενθυμίζεται πως η υπογραφή της σύμβασης του έργου για την κατεδάφιση του παλιού και την ανέγερση του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου από τον Δήμαρχο Δοξάτου και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 4.869.908,40 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η κατασκευή του θα παρέχει ποιότητα και ασφάλεια στις συνθήκες μάθησης για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου Καλαμπακίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο κτήριο δεν στεγάζει σχολικές δραστηριότητες από το 2015, όταν διαπιστώθηκε πως η φέρουσα ικανότητα του κτηρίου δεν ήταν επαρκής.