Για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία του Δήμου Δράμας ο μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση», μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Follow Green». Οι μαθητές καλούνται να συλλέξουν σε ειδικούς κάδους στα σχολεία τους πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες και στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευτούν όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ όσα σχολεία έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα λάβουν δώρα για τις σχολικές μονάδες. Μάλιστα, φέτος ο μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» επεκτείνεται και στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Δράμας, μετά τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Στο πλαίσιο έναρξης του προγράμματος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιάννης Εφραιμίδης επισκέφτηκαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας. Η Διευθύντρια του σχολείου κα Φρόσω Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς, υποδέχτηκαν τους κ.κ. Μαμσάκο και Εφραιμίδη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους μαθητές για τη σημασία της ανακύκλωσης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος σημείωσε: «Ξεκινάει ο σχολικός μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” του προγράμματος Follow Green. Προσπαθούμε μέσα από αυτή τη δράση να εκπαιδεύσουμε πρώτα από όλα τους μικρούς μας μαθητές, που θα οδηγήσουν στη συνέχεια και τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς στο να κάνουμε ανακύκλωση. Γιατί για εμάς η ανακύκλωση είναι πολιτισμός μιας περιοχής. Θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία της εκπαίδευσης. Στο τέλος θα υπάρχουν δώρα για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν και θα βραβευτούν τα καλύτερα σχολεία. Πιστεύουμε ότι με αυτήν κίνηση μαθαίνουμε τους μικρούς μαθητές τι σημαίνει ανακύκλωση για να μπορέσουμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε και ως κοινωνία».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Εφραιμίδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Σας ευχαριστώ που είστε παρόντες στην έναρξη του 3ου “Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης”. Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/drama.

Φέτος, λοιπόν, με οδηγό τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών επεκτείνουμε το Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, καθώς εκτός από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, θα συμμετέχουν και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Εφαρμόζουμε τη διαλογή στην πηγή 4 ρευμάτων σε ειδικούς κάδους (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες). Η Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκληρώνει τη διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και από εδώ και πέρα θα αναλάβει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία. Να υπενθυμίσουμε ότι τα σχολεία πέρυσι σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς συνέλεξαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάνω από 3.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω θερμά γονείς και εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου μας για την εφαρμογή οικολογικών πρακτικών στα σχολεία μας. Μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Follow Green, ο Δήμος Δράμας θα συνεχίσει τις δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, η Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου κα Χαραλαμπίδου επεσήμανε: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Δήμαρχο Δράμας, καθώς και τους εκπρόσωπους του Follow Green στο “Πάμε Ανακύκλωση”, στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας. Είναι η εναρκτήρια ημέρα για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, γιατί στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες για να σώσουμε την πλανήτη».