ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν τους Δραμινούς πολίτες ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Δράμας παραχώρησαν την Δευτέρα 21 Αυγούστου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Δράμας κ. Μαρία Βραδέλη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Δράμας κ. Χρήστος Χαρακόπουλος. Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται στο 130 γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου και ξεκίνησαν την Τρίτη 22 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Για την εγγραφή στο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, ο οποίος εφαρμόζεται για πέμπτη χρονιά στο Δήμο Δράμας, εφαρμόζονται κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός και όσοι γονείς κάνουν αιτήσεις και πληρούν τις προϋποθέσεις τα παιδιά τους θα γίνουν δεκτά. Πέρσι φοίτησαν περίπου 30 παιδιά στα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και άλλα περίπου 30 στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης μέσω του θεσμού των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.

Στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος κ. Μωυσιάδης ανέφερε: «Φέτος είναι η τρίτη χρονιά συνεργασία για εμάς και η πέμπτη για την κ. Βραδέλη με το Δήμο Δράμας όσον αφορά τον θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων. Ξεκινούν οι εγγραφές των παιδιών από την Τρίτη 22 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τα χαρτιά τους και όπως πολύ καλά γνωρίζετε και από τις προηγούμενες χρονιές υπάρχουν αυστηρά κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια για τους γονείς οι οποίοι έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Εμείς από την πλευρά μας, ως Δήμος Δράμας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους φροντιστηριούχους Ξένων Γλωσσών και τους φροντιστηριούχους της Μέσης Εκπαίδευσης που θα δεχθούν στις τάξεις τους τα παιδιά των Κοινωνικών Φροντιστηρίων. Από ότι γνωρίζετε είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο από την πλευρά τους όσον αφορά την προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Τους ευχαριστώ πολύ».

Μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας κ. Βραδέλη σημείωσε: «Θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχηθώ στους μαθητές και στους γονείς μια καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, πολύ καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους και γενικά στους κόπους. Για μας είναι η πέμπτη χρονιά που κάνουμε αυτόν τον θεσμό πλέον. Αποτελεί θεσμό για εμάς το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Δεχόμαστε τα παιδιά μέσα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Δεν δημιουργούμε κάποια τμήματα διαφορετικά. Πρέπει να τονίσω ότι είναι προσφορά των ίδιων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Διαρκεί για δύο χρόνια. Δηλαδή κάποιος που είναι δικαιούχος μπορεί να έρθει για δύο συνεχή χρόνια στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που επιλέγει. Από εκεί και πέρα βοηθάμε και στο θέμα των βιβλίων. Και τα βιβλία δηλαδή τα προσφέρουν οι εταιρείες και θα πρέπει να τις ευχαριστήσω και από αυτό το βήμα για αυτήν τους την προσφορά. Γιατί τα δικά μας τα βιβλία, τα βιβλία που χρησιμοποιούμε εμείς στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών τα αγοράζουμε. Είναι ένα μεγάλο κόστος πρέπει να σας πω. Οι εταιρείες που επιλέγουμε εμείς μας τα προσφέρουν δωρεάν και αυτά. Θα ήθελα να πω ότι για εμάς αποτελεί ζήτημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι και στους μαθητές μας και στους γονείς τους. Όταν τελειώσει αυτή η διετία, θέλω να τονίσω, ότι πολλές φορές η προσφορά αυτή συνεχίζεται με κάποιο τρόπο από το ίδιο το Κέντρο Ξένων Γλωσσών, εάν δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Χαρακόπουλος δήλωσε: «Ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Δράμας και φέτος με χαρά συνεχίζει τη συνεργασία που είχε με το Δήμο Δράμας στην προσπάθειά μας από την μεριά μας να βοηθήσουμε και εμείς ως Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης οικογένειες που έχουν οικονομικό πρόβλημα και φυσικά δεν μπορούν να στείλουν με διαφορετικό τρόπο τα παιδιά τους στο φροντιστήριο. Υπάρχουν κάποιοι όροι από την πλευρά μας, δηλαδή τα παιδιά που έχουν ήδη δύο χρόνια υπάρξει μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για φέτος δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις μια και θέλουμε με απόφαση του Συλλόγου να βοηθήσουμε και άλλα παιδιά. Επίσης τα δίδακτρα στην Γ’ Λυκείου θα είναι στην μισή τιμή, αλλά όλα τα υπόλοιπα παιδιά μπορούν, εφόσον έχουν φυσικά και τα οικονομικά κριτήρια, να υποβάλλουν αιτήσεις. Θα είναι χαρά μας. Αυτό που είπε και η συνάδελφος, η Μαρία Βραδέλη, είναι μια προσφορά που κάνουν όλα τα φροντιστήρια τους Συλλόγου και φυσικά είναι χαρά μας και από την πλευρά μας και φέτος να βοηθήσουμε και αυτά τα παιδιά. Αυτό που παρακαλούμε μόνο τους γονείς είναι όσο το δυνατόν να ενημερωθούν για το θέμα, να κάνουν έγκαιρα τις εγγραφές τους και από εκεί και περά και εμείς γρήγορα να εντάξουμε αυτά τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε στις τάξεις των φροντιστηρίων μας. Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά το Δήμο και τους γονείς».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να  απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από 8.00 π.μ έως 13.00 μ.μ (γραφείο 130, Διοικητήριο, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2521351130).