ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΓΚΑΚΙΑ, ΚΑΔΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Εργασίες καθαρισμού της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποίησαν συνεργεία του Δήμου Δράμας, την Δευτέρα 21 Αυγούστου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Σταμάτη Ρεμόντη και του Πρόεδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργου Ψάρρα. Όπως επισημάνθηκε ο καθαρισμός της περιοχής γίνεται συχνά, όμως υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση, καθώς η περιοχή φιλοξενεί τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κυρίως το βράδυ αρκετό κόσμο, κάποιοι εκ των οποίων λειτουργώντας ασυνείδητα ρυπαίνουν την περιοχή. Για την περιοχή, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, υπάρχει ο σχεδιασμός να τοποθετηθούν παγκάκια, κάδοι και περισσότερα καλαθάκια.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Καθαριότητας που με την αρωγή του και τη συμπαράστασή του σήμερα και πολλές άλλες φορές καθαρίζουμε την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Όσον αφορά εμένα στην περιοχή της ΔΕΚΠΟΤΑ, συνεχώς η περιοχή ναι μεν λερώνεται από σκουπίδια, απορρίμματα κλπ., αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε και το προσωπικό το οποίο μπορεί και μπαίνει μέσα και καθαρίζει, αλλά και δεν το αφήνουμε στην τύχη του. Πάντα φυσικά με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Σταμάτη Ρεμόντη είμαστε σε θέση να πούμε ότι η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο τόσο από άποψη καθαριότητας όσο και από άποψη πρασίνου.

Πρέπει να πω στον κόσμο της Δράμας ότι και άλλες παρεμβάσεις μας έχουν στοχεύσει στο καλλωπισμό της περιοχής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πρασίνου – Καθαριότητας. Θα τοποθετηθούν παγκάκια, θα μπουν πλαστικοί κάδοι καινούριοι, καλαθάκια και άλλου είδους τέτοιες παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν έτσι ώστε όταν ο πολίτης επισκέπτεται το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας να είναι κι αυτός συμμέτοχος και να μην λερώνει την περιοχή. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι η Αγία Βαρβάρα έχει γίνει στέκι πολλών νέων ανθρώπων. Αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό, πάρα πολύ ωραίο και μ’ αρέσει πάρα πολύ. Το θέμα είναι, όμως, ότι πλέον έχουν κι αυτοί λόγο να δώσουν με τις πρακτικές που εφαρμόζουν. Όταν πίνουμε ένα αναψυκτικό, όταν πίνουμε έναν καφέ, τα πλαστικά θα πρέπει να τα τοποθετούμε στους κάδους που έχουμε μέσα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι θα αυξηθούν κιόλας, κι όχι να τα αφήνουμε όπου να’ ναι και να φεύγουμε.

 

Θέλω να καλέσω λοιπόν όλους τους πολίτες της Δράμας να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή, να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας και να διατηρούν όλους τους χώρους της ευρύτερης περιοχής καθαρούς».