Όπως έγινε γνωστό, μέσα στην εβδομάδα, στο Νοσοκομείο της Δράμας θα δημιουργηθεί και τέταρτη κλινική Covid, καθώς η χωρητικότητα των τριών που υπάρχουν ήδη, με δυναμικότητα περίπου 135 κλίνες, αγγίζει σε καθημερινό επίπεδο το 100%. Μάλιστα, για τη δημιουργία της νέας κλινικής θα συμβάλλει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το ποσό των 50.000 ευρώ.

Είναι λογικό πως όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση για περίθαλψη ασθενών με Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, τόσο θα υπάρχει προσπάθεια για εξεύρεση χώρων όσον αφορά τη νοσηλεία περιστατικών. Όμως, το θέμα δεν είναι μόνο η προσθήκη κλινών για νοσηλεία, αλλά και το αν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό (και αριθμητικά, αλλά και σε επίπεδο εμπειρίας) για να μπορέσει να φροντίσει αυτό τον μεγάλο αριθμό ασθενών. Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, ένας μεγάλος αριθμός από το στελεχιακό δυναμικό του Νοσοκομείου είναι εκτός υπηρεσίας, είτε γιατί νοσεί και το ίδιο είτε γιατί είναι σε απομόνωση λόγω επαφής με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Και το μέγα ερώτημα όσον αφορά τη διαχείριση των ασθενών με κορωνοϊό σε τοπικό επίπεδο είναι αν το υπάρχον προσωπικό του Νοσοκομείου επαρκεί για να στηριχθεί μια ακόμη κλινική Covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέτοιου είδους προβληματισμοί απασχολούν και το ίδιο το προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο εδώ και ημέρες καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παράσχει την κατάλληλη φροντίδα σε όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτό.

Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει και πληροφορίες ότι υπάρχει γραπτή αποτύπωση τέτοιου είδους προβληματισμών από μέλος του προσωπικού του Νοσοκομείου, το όποιο εκφράζει διαφωνία για επικείμενες ενέργειες, όπως είναι η δημιουργία και άλλων κλινών για τη νοσηλεία ασθενών ή η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών σε κοινούς θαλάμους κλινικών. Κι αυτό γιατί ο αριθμός όσων συνεχίζονται να εργάζονται στο Νοσοκομείο παραμένει μικρός. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έχουν κυκλοφορήσει, από πλευράς προσωπικού τίθεται το θέμα της ύπαρξης ικανού αριθμού ειδικών γιατρών, αλλά και έμπειρων νοσηλευτών, έτσι ώστε ο κάθε νοσηλευόμενος να έχει τη σωστή παρακολούθηση και η νοσηλεία να φτάσει σε αίσιο τέλος, με βελτίωση της υγείας των ασθενών, για την οποία δεν επαρκεί απλά η ύπαρξη μιας επιπλέον κλίνης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφήνεται ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, για να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Δράμας.