ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΟΔ, παρουσία των αθλητών της Ακαδημίας και της αντρικής ομάδας, των προπονητών, της διοίκησης, αλλά και των γονιών που έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στο σύλλογο. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ενώ ακόμη παραβρέθηκαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, ο πρώην Βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, καθώς και πρώην Πρόεδροι της ομάδας.

Μετά τον αγιασμό της βασιλόπιτας, ο Σεβασμιωτάτος κ. Παύλος ευχήθηκε «χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη στη διοίκηση, στους αθλητές και σε όλους τους παράγοντες του ΚΑΟΔ, που πραγματοποιεί μια σπουδαία εργασία στον ευαίσθητο τομέα της νεότητος της πόλης και της επαρχίας μας». Ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ κ. Άκης Γρηγοριάδης ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Μητροπολίτη Δράμας και του παρέδωσε σε κορνίζα αναμνηστική φωτογραφία με τον Σεβασμιώτατο και αθλητές των Ακαδημιών του συλλόγου.

Ο κ. Γρηγοριάδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του αλλά και γιατί «είσαστε κάθε μέρα μαζί μας, μας βοηθάτε σε όλα, μας τιμάτε και για αυτό σας ευχαριστούμε». «Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να φέρουμε τον ΚΑΟΔ σε μια άλλη κατηγορία, εκεί που ήταν κάποτε», υπογράμμισε ο κ. Γρηγοριάδης και πρόσθεσε: «Από εσάς αντλούμε τη δύναμη και για αυτό έχουμε πετύχει να έχουμε έτοιμα τα παιδιά μας, που είναι οι αυριανοί αθλητές και έχουν τιμηθεί από τον ΟΠΑΠ ως μια από τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας και ο ΟΠΑΠ θα προσπαθήσει να βοηθήσει μαζί μας τους αθλητές». Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ ευχαρίστησε τους προπονητές των τμημάτων υποδομών κ.κ. Γρηγορίου και Κεραμιτσόπουλο και έδωσε την υπόσχεση: «ότι θα είμαι ο τελευταίος Πρόεδρος αυτής της κατηγορίας. Πιο μπροστά από μένα το είπε ο τέως Πρόεδρος κ. Τόλιος, ο οποίος το είπε για τη Β’ Εθνική. Εγώ το λέω για το Α’ τοπικό. Είναι διαφοροποιημένοι οι στόχοι μας».

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους κ.κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Γιώργο Παπαδόπουλο, καθώς και από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιώργο Δεμερτζή, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας, Κυριάκο Χαρακίδη, Αχιλλέα Παπαδόπουλο, ως εκπρόσωπος της παράταξης «Project Δράμα 2020», Στέργιο Ηλιόπουλο και Κοσμά Καλαϊδόπουλο. Γραπτούς χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Στη συνέχεια τιμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου και γιατρός κ. Στάθης Κεραμιτσόπουλος. Ο ίδιος ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΚΑΟΔ για την τιμή και στη σύντομη ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Μου δίνεται η ευκαιρία μετά από 20 χρόνια να μιλήσω για ορισμένα πράγματα και να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους. Ίσως τότε δεν είχαμε καταλάβει το θαύμα που είχαμε επιτελέσει. Ήμασταν η τρίτη επαρχιακή ομάδα που είχε περάσει στην Α1 στο ακριβότερο και καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Οι άλλες δύο ομάδες πριν από εμάς ήταν το Ηράκλειο και η Πάτρα, αν θεωρούνται επαρχιακές πόλεις. Για πάρα πολλά χρόνια ήμασταν ο οδηγός και ο φάρος, όπως μας λέγανε, για άλλες επαρχιακές πόλεις για να πετύχουν το κατόρθωμα που είχε πετύχει ο ΚΑΟΔ. Αυτό όμως δεν έγινε μόνο του. Έγινε με πολύ μεγάλη προσπάθεια, με τη βοήθεια όλης της Δράμας. Με τη βοήθεια των παλιών Προέδρων. Με τη βοήθεια του τότε Δημάρχου Δράμας Μαργαρίτη Τζίμα, του τότε Νομάρχη κ. Κωνσταντίνου Ευμοιρίδη, όλων των χορηγών, του προπονητή μας, των παιχτών και βασικά 10 ατόμων που ήταν το Δ.Σ. Αυτοί μέρα – νύχτα τρέχανε και πληρώνανε για τον ΚΑΟΔ. Θα ήθελα να αναφέρω προσωπικά τα ονόματά τους, διότι δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να ακουστούν. Ήταν ο Νίκος Βελισσαρίδης, ο Πάρης Ταυρίδης, ο Μπάμπης Δουλγερίδης, ο Αριστείδης Ιωαννίδης, ο Γρηγόρης Αυγερινόπουλος, ο Σταύρος Παρασκευάς, ο Νίκος Μανώλας, ο Τάκης Οικονόμου και φυσικά οι διαχρονικοί αδερφοί Κώστας και Σάββας Γρηγοριάδης. Πιστεύω πως δεν έχω ξεχάσει κάποιον. Θα θελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στους λογιστές, τον Κώστα Χατζηδημητρίου και στον Μπάμπη Δουλγερίδη, οι οποίοι διευθέτησαν όλα αυτά τα θέματα μιας ανώνυμης εταιρείας, γιατί ξαφνικά από ερασιτέχνες παράγοντες γίναμε μέτοχοι μιας Α.Ε. Και να ξέρετε αυτό ήταν το δυσκολότερο από όλα. Εύχομαι ο ΚΑΟΔ να αναγεννηθεί από τις στάχτες, διότι είναι άδικο αυτή η ομάδα να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, όταν κάποτε ήταν ο πυλώνας μιας Ελλάδας, όσον αφορά τις επαρχίες στο μπάσκετ. Και μια παράκληση, στους πολιτευτές, στους γονείς, στους προπονητές και στους παίκτες. Να τιμάτε και να σέβεστε τους παράγοντες όλων των αθλημάτων, χωρίς αυτούς δεν θα υπάρχει αύριο αθλητισμός στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τιμητικές βραβεύσεις μαθητών της Ακαδημίας του ΚΑΟΔ, οι οποίοι διακρίθηκαν και αριστεύσαν στις σχολικές τους επιδόσεις. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι: Κώστας Αρναούτης, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Γεώργιος Αντώνογλου, Νικόλας Γρηγορίου, Γεώργιος Κάλφας, Θεόδωρος Μαδεμλής, Κώστας Σαραφίδης, Ραφαήλ Στεφανίδης.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας για κάθε ένα από 4 τμήματα της Ακαδημίας, καθώς και για την αντρική ομάδα του ΚΑΟΔ. Κάθε αθλητής έπαιρνε από ένα πιτάκι, ενώ στους τυχερούς για τα τμήματα υποδομών δόθηκε δώρο από μια μπάλα και στον τυχερό της αντρικής ομάδας δωροεπιταγή 150 ευρώ από κατάστημα της Δράμας. Τέλος, έγινε κλήρωση για τους γονείς των αθλητών και το δώρο για τη νικήτρια ήταν ένα ταξίδι.