Ολοκληρώθηκε στη Προσοτσάνη την Κυριακή 1 Ιουλίου η τελική φάση (F6) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων υπό την επίβλεψη της ΕΑΠ/ΟΧΕ και την υποστήριξη του Δήμου Προσοτσάνης και του ΑΟ Προσοτσάνης.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του ΑΟ Προσοτσάνης, η οποία επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά και αήττητη κατέλαβε την πρώτη θέση. Παίζοντας χάντμπολ υψηλού επιπέδου, συνάντησε δυσκολίας μόνο στους δύο πρώτους αγώνες με την Νέα Ιωνία (26-23) και τον Εθνικό Κοζάνης (31-27). Στους επόμενους δύο αγώνες με Καματερό (39-20) και Πανόραμα (40-23), οι φίλαθλοι που κατέκλεισαν το Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Μακρής», είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν πως πρέπει πραγματικά να παίζεται το σύγχρονο χάντμπολ.

Από την αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν η κορυφή, η καθημερινή δουλειά των κοριτσιών με τους δύο προπονητές τους Πέτρο Δρανόβαλη και Γιώργο Κιάκο, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Οι βάσεις βέβαια είχαν μπει από τα προηγούμενα χρόνια, τις τρεις τελευταίες χρονιές τα κορίτσια είχαν κατακτήσει δύο φορές την πρώτη πανελλήνια θέση στην κατηγορία παγκορασίδων και μία την τρίτη.

Το ευχάριστο για αυτά τα κορίτσια είναι ότι με την κατάκτηση της πρώτης θέσης εξασφάλισαν την επιπλέον μοριοδότηση τους (10%) για την εισαγωγή τους στην ανώτερη εκπαίδευση, καθώς συνδυάζουν άψογα το σχολείο με τον αθλητισμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Εθνικός Κοζάνης, ενώ το χάλκινο κατέληξε στο σωματείο ΑΕΠ Πανόραμα. Την 4η θέση κέρδισε ο ΓΑΣ Καματερού, την 5η ο ΟΦΝ Ιωνίας και την 6η ο Ορφέας Κατερίνης

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές που ήταν παρόντες σε όλη την τελική φάση επέλεξαν την καλύτερη επτάδα, την καλύτερη αμυντικό και βέβαια την καλύτερη αθλήτρια των αγώνων. Καλύτερη αθλήτρια (MVP) αναδείχθηκε η Αβραμίνα Σεβδίλη του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης, επίσης η Μωυσιάδου – Φατράλη Βάσια ως αριστερό εξτρέμ και η Κατσιγιάννη Έφη ως αριστερό ίντερ.

Οι κορυφαίες

Αριστερό εξτρέμ: Μωυσιάδου-Φατράλη Βασιλική (ΑΟ Προσοτσάνης)

Αριστερό ίντερ: Κατσιγιάννη Ευθυμία (ΑΟ Προσοτσάνης)

Πίβοτ: Δαμάσκου Ελένη (ΓΑΣ Καματερού)

Πλέι-μέικερ: Σεβδίλη Αβραμίνα (ΑΟ Προσοτσάνης)

Δεξί ίντερ: Μπούκου Ειρήνη (Εθνικός Κοζάνης)

Δεξί εξτρέμ: Σακιζλή Κωνσταντίνα (Ο.Φ.Νέας Ιωνίας)

Τερματοφύλακας: Φλώρου Αικατερίνη (Εθνικός Κοζάνης)

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP): Σεβδίλη Αβραμίνα (ΑΟ Προσοτσάνης)

Καλύτερη αμυντικός: Γκιάτα Μαρία (Εθνικός Κοζάνης).

Τα κορίτσια του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης: Λεωνίδου Ελισάβετ, Κόμσιου Γεωργία, Σεβδίλη Αβραμίνα, Κατσιγιάννη Έφη, Μωυσιάδου-Φατράλη Βάσια, Καλαϊτζίδου Ιωάννα, Ιωαννίδου Μαρία, Αμβροσιάδου Βάια, Γαϊρετίδου Στέλλα, Δικμάνη Χριστίνα, Σπυριδοπούλου Στέλια, Καπαγερίδου Παναγιώτα, Παναγιωτίδου Κυριακή, Βούτσηλα Θεολογία, Σαμαρά Μαρία, Γαϊδατζή Αναστασία, Τσαλκίδου Αναστασία, Ναλμπάντη Βερόνικα, Ιωαννίδου Σμαρώ, Δουλκερίδου Δέσποινα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Α’ φάση (1η αγωνιστική)

Ορφέας Κατερίνης- ΓΑΣ Καματερού 21-26

ΟΦΝ Ιωνίας- ΑΟ Προσοτσάνης 23-26

Α’ φάση (2η αγωνιστική)

ΑΕΠ Πανόραμα- ΓΑΣ Καματερού 29-23

Εθνικός Κοζάνης- ΑΟ Προσοτσάνης 27-31

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Α’ φάση (3η αγωνιστική)

ΟΦΝ Ιωνίας- Εθνικός Κοζάνης 21-24

Ορφέας Κατερίνης- ΑΕΠ Πανόραμα 25-27

Β’ φάση (1η αγωνιστική)

ΑΕΠ Πανόραμα- Εθνικός Κοζάνης 15-20

ΑΟ Προσοτσάνης- ΓΑΣ Καματερού

Κυριακή 1η Ιουλίου 2018

Β’ φάση (2η αγωνιστική)

ΟΦΝ Ιωνίας- Ορφέας Κατερίνης 36-23

Εθνικός Κοζάνης- ΓΑΣ Καματερού 31-23

ΑΟ Προσοτσάνης- ΑΕΠ Πανόραμα 40-23

Τελική κατάταξη

  1. ΑΟ Προσοτσάνης
  2. Εθνικός Κοζάνης
  3. ΑΕΠ Πανόραμα
  4. ΓΑΣ Καματερού
  5. ΟΦΝ Ιωνίας
  6. Ορφέας Κατερίνης