Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα, θα συνεδριάση η επιτροπή λοιμωξιολόγων για να παρθούν αποφάσεις για φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής και malls. Τις ανακοινώσεις θα αναλάβει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προ ημερών, η εισήγηση του ίδιου είναι το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από την προσεχή Δευτέρα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα συνεδριάσουν σήμερα οι ειδικοί όπως και για φροντιστήρια και κέντρα αισθητικής

Ελεύθερα για ψώνια

Άλλο ένα ζήτημα που θα συζητηθεί η ελεύθερη πρόσβαση για ψώνια. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να πάνε για ψώνια χωρίς click away και click inside. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί το 13032 ο οποίο όπως φαίνεται θα μείνει στη ζωή μας, για τουλάχιστον ένα μήνα, όταν και θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος από τις 14 Μαΐου.

mall557

Αναλυτικά αυτό που θα συζητήσουν σήμερα τα μέλη της επιτροπής είναι:

  • Άνοιγμα κέντρων αισθητικής
  • Άνοιγμα πολυκαταστημάτων
  • Άνοιγμα φροντιστηρίων (μόνο για μαθητές Λυκείου)
  • Λιανεμπόριο χωρίς click away και click in shop, αλλά με ψώνια εντός του καταστήματος, χωρίς ραντεβού (η εισήγηση είναι για το Σάββατο 24 Απριλίου).

Με self tests το άνοιγμα των καταστημάτων

Η χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα 3.833 κρούσματα, το μαύρο ρεκόρ σε διασωληνωμένους και σε θανάτους, αποτυπώνει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας προ 20ημέρου. Με αυτό το δεδομένο οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να συζητήσουν την πλήρη απελευθέρωση του λιανεμπορίου, με την τήρηση αυστηρών κανόνων και με βασικό εργαλείο τα self test.

Οι εργαζόμενοι θα προμηθεύονται τα self tests δωρεάν από τα φαρμακεία και θα πρέπει να υποβάλουν το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Κατόπιν θα προσκομίζουν το αποδεικτικό στον εργοδότη τους για να μπορούν να εργαστούν.

Πηγή: dikaiologitika.gr