Η Αγκυρα, η πρωτεύουσα της Τουρκίας, έχει νερό για 110 ημέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Μανσούρ Γιαβάς

Σε «κόκκινο συναγερμό» για το νερό βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, μετά τις προειδοποιήσεις ειδικών ότι σε 45 ημέρες οι βρύσες θα στερέψουν λόγω της χαμηλής βροχόπτωσης φέτος σε όλη την Τουρκία.

Ο Αλί Ουγουρλού, πρόεδρος του τουρκικού Επιμελητηρίου Χημικών Μηχανικών, δήλωσε ότι τα αποθέματα νερού της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας φτάνουν μόλις το 19% και ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα για να διασφαλιστεί επαρκές πόσιμο νερό για τα 15 εκατομμύρια των πολιτών της. «Εάν συνεχιστεί η ξηρασία, η Κωνσταντινούπολη μπορεί να αντιμετωπίσει περιβαλλοντική ρύπανση και προβλήματα υγείας», δήλωσε.

Οι δεξαμενές σε ολόκληρη την Τουρκία εξαντλούνται λόγω της εποχικής ξηρασίας και της αύξησης της χρήσης νερού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προέτρεψε –μέσω twitter- τους κατοίκους να μην σπαταλούν και να αποθηκεύουν νερό. Η Αγκυρα, η πρωτεύουσα της Τουρκίας, έχει νερό για 110 ημέρες αντίστοιχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Μανσούρ Γιαβάς. Η στάθμη του νερού στα φράγματα της Αγκυρας έχει μειωθεί στο 20%, σύμφωνα με τον Γιαβάς.

Πηγή: ethnos.gr