ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των γονέων»

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου κατέθεσε η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας, μαζί με το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ολοήμερα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τους Διευθυντές των Σχολείων το ποσοστό των σχολικών μονάδων που υπολειτουργούν λόγω ακριβώς αυτής της υποστελέχωσης φτάνει το 30% σε ολόκληρη τη χώρα, οδηγώντας σε μαζικές διαγραφές τους μαθητές. Σε μερικές περιοχές της χώρας μάλιστα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 57%! Παράλληλα, αρκετά Σχολεία λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, δηλαδή μέχρι τις 03:00 μ.μ. αντί για 04:00 μ.μ., όπως είναι το κανονικό ωράριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικογένεια και τις επιπτώσεις στον καθημερινό προγραμματισμό αλλά και την οικονομική επιβάρυνση, αφού δεν εξασφαλίζεται η φύλαξη των παιδιών.

Όλα τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της (07.10.2017) η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μαζική διαγραφή μαθητών από τα Ολοήμερα Σχολεία, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό ενός πολύ σημαντικού θεσμού, τόσο από κοινωνική, όσο και η παιδαγωγική άποψη».

«Βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των Σχολείων και ακόμη πολλά Ολοήμερα δεν λειτουργούν καθόλου ή υπολειτουργούν! Στις αρχές Μαΐου τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας σε κοινή συνέντευξη Τύπου είχαν υποσχεθεί, μεταξύ πολλών άλλων, την έγκαιρη λειτουργία των Ολοήμερων, δίνοντας μάλιστα έμφαση στην επέκταση του επιτυχημένου αυτού θεσμού. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας ‘έτσι ώστε όλοι οι γονείς να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους μέχρι τις 4 το απόγευμα χωρίς να έχουν την έννοια της φύλαξης’. Εμπαιγμός! Μόνον αυτήν η λέξη μπορεί να περιγράψει τις γνωστές πλέον σε όλους ανέξοδες υποσχέσεις της Κυβέρνησης» », τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.

Στην ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου ζητά να ενημερωθεί για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα αρμόδιο Υπουργείο τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης των Ολοήμερων Σχολείων και εάν θα προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους κανονικά.