ΑΡΘΡΟ

Του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου

Δικηγόρου

Γραμματέα Ν.Ε. Δράμας & μέλους Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ

 

  • Παραφράζοντας τον εθνικό μας τραγουδοποιό Διονύση

 

Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι τρέχει;

Εγίνηκε Συνέδριο και βγήκανε Ειδήσεις;

Τα πλήθη, προς έκπληξη πολλών, κατά χιλιάδες συνέρευσαν στο Στάδιο!!!

Εν μέσω όχι απλά θερινής ραστώνης, αλλά του χειρότερου καύσωνα της τελευταίας δεκαετίας!!!

Και του πιο άνυδρου και δυσώδους πολιτικού τοπίου της τελευταίας τεσσαρακονταετίας ….

Με τα σκουπίδια (κυριολεκτικά!!! και όχι μόνο πολιτικά) να σχηματίζουν βουνά στο Κλεινόν Άστυ και στο Μεγάλο Λιμάνι.

Πολλοί ήταν εκείνοι ακόμη και στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που έσπευδαν να προδιαγράψουν την αποτυχία αυτού του Συνεδρίου.

Να το χλευάσουν ως αχρείαστο πανηγυράκι…

Και όμως, σε πείσμα της λογικής, των ενστάσεων και των καχυποψιών που δικαιολογημένα υπήρχαν…

Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες στη Χώρα και το χώρο χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, από όλες τις γωνιές και από όλες τις φυλές της Κεντροαριστεράς, άνθρωποι που κυρίως αγωνιούν πρωτίστως για τη Χώρα και την πορεία της και δευτερευόντως για το χώρο της κεντροαριστεράς και την πορεία του…

Ακόμη κι όσοι δυσπιστούσαν ακόμη για το εγχείρημα…

Ακόμη κι όσοι ήλπιζαν και πίστευαν σε αυτό, αλλά είχαν ταυτόχρονα κι ένα κόμπο στο λαιμό….

Και βέβαια όσοι αγκαλιάζουν την προσπάθεια πιστεύοντας πως ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στη χώρα είναι εκ των ουκ άνευ για να βρει το πολιτικό σύστημα την ισορροπία του και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της…

Βρεθήκαμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ένα μεστό και δημιουργικό πολιτικά τριήμερο.

Η απήχηση του Συνεδρίου στα Μ.Μ.Ε., στα υπόλοιπα κόμματα, στην κοινή γνώμη αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία του για την πορεία ανασυγκρότησης και ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, το τι σηματοδοτεί το Συνέδριο αυτό στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων και πολιτών του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του προοδευτικού κέντρου αποφασίζει να συστρατευθεί και να ακολουθήσει τα βήματα ενός ξεκάθαρου οδικού χάρτη, που οδηγεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και εντός της χρονιάς που διανύουμε στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, από τον οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει πλέον κανείς.

Δεν υπάρχουν ούτε ενστάσεις, ούτε προσχήματα για να υπάρξουν απουσίες.

-Το Προγραμματικό Συνέδριο με μόλις μια λευκή ψήφο επικύρωσε τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

-Το νέο έμβλημα της ΔΗΣΥ συμβολίζει την έναρξη της νέας κοινής πορείας μας

-Ανοικτή πρόσκληση προς όλους δίχως όρους και προϋποθέσεις, ανοικτό μητρώο εγγραφής μελών και φίλων και Επιτροπή Δεοντολογίας υπό τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο, πρόσωπο κοινής αποδοχής, είναι το ουσιαστικό βήμα που προοιωνίζει το αδιάβλητο της εκλογής Αρχηγού από τη βάση τον Οκτώβριο του 2017

-Ιδρυτικό Συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2017 είναι η καταληκτική πορεία, για τη δημιουργία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα

Μετά από αυτό το Προγραμματικό Συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, τα Μ.Μ.Ε., οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολίτες διαισθάνονται ότι κάτι αλλάζει.

Ότι η πολιτική ζωή της χώρας δεν θα ‘ναι πια όπως ήταν μέχρι χθες.

Η Κεντροαριστερά στη χώρα μας μορφοποιείται πλέον σε ένα νέο σχήμα, με νέες ιδέες και προτάσεις, σεβαστό από φίλους και πολιτικούς αντιπάλους, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, στρατηγική και στόχους.

Ο οδικός χάρτης που αποφασίστηκε στο Προγραμματικό Συνέδριο (σημ. μετά από 2 χρόνια διαβουλεύσεις και πισωγυρίσματα, στη διάρκεια των οποίων βέβαια έγιναν ουσιαστικά βήματα που προετοίμασαν με ρεαλισμό αυτό τον οδικό χάρτη και απέφυγαν άλματα στο κενό), είναι δρόμος που προδιαγράφει με σαφήνεια την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα της σοσιαλδημοκρατίας στη Χώρα μας.

Μιας σύγχρονης και ελπιδοφόρας Κεντροαριστεράς ικανής και έτοιμης να παίξει το ρόλο που η ιστορία και οι συνθήκες έχουν προδιαγράψει, η Χώρα έχει ανάγκη και οι Πολίτες προσδοκούν.

Η Κεντροαριστερά μπορεί μόνο να επιτύχει.

Να κερδίσει το πολιτικό πλεονέκτημα από το στρατηγικό της πολιτικό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία.

Να ανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα από την «πρώτη φορά Αριστερά», που δυστυχώς όχι μόνο διέψευσε παταγωδώς τις ελπίδες και προσδοκίες αριστερών και κεντροαριστερών πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ ανέδειξε χείριστα εθνικολαϊκιστικά στοιχεία και απώλεσε κάθε ηθικό πλεονέκτημα.

Η Κεντροαριστερά θα κερδίσει όταν μετά την αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος, θα πείσει με το αξιόπιστο πρόγραμμά της, τον ανανεωμένο λόγο και πρόσωπό της και θα καταστεί και πάλι πόλος έλξης για τη νεολαία.

Ελπίδα για τους ασθενέστερους και δύναμη προόδου για την Κοινωνία.

Αυτό το στοίχημα, είναι το δικό μας.

Οφείλουμε να το κερδίσουμε. Να ανοίξουμε το δρόμο.

Και να αφήσουμε χώρο για τους νεότερους να πάρουν την Κεντροαριστερά και τη

Χώρα στα χέρια τους.