Ο ΜΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ – Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ – Ο ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (6-1-2019, ΩΡΑ 15.00) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΗ

 

 

  • Το προπονητικό επιτελείο καλείται να βρει αγωνιστικές λύσεις για τις απώλειες των Ριζογιάννη – Κουσκουνά
  • Ο ρεαλισμός απαιτεί παραμονή στη νέα κατηγορία Super League 2
  • Οι μεγάλες φιλοδοξίες που μετατράπηκαν σε απογοήτευση και προβληματισμό

 

Έφυγε το 2018, ήρθε το νέο έτος και ο κύκλος της Δόξας στη δεύτερη χρονιά στη Football League θα γυρίσει οσονούπω για τον β’ γύρο, όμως μια ρεαλιστική αποτίμηση χωρίς εκ μέρους μας υστεροβουλίες είναι απαραίτητη.

Γιατί ενώ δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αυτό δεν μεταφράζεται σε αγωνιστική ανάδειξη; Είναι το πιο απλό ερώτημα κάθε καλοπροαίρετου φιλάθλου και αναγνώστη.

Η γνώση, η εμπειρία και η στελέχωση έχει κανόνες αξιοκρατίας και όχι προσωπικών συναισθημάτων, είναι ένα αξίωμα που η παρέκκλιση οδηγεί σε εκτροχιασμό.

Όταν το καλοκαίρι του 2017, παρά την διάθεση ικανών κεφαλαίου για πρωταθλητισμό, ήρθε η σειρά – κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα με το Νο 5, η αποτίμηση και αξιολόγηση των λαθών και των αιτιών δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και στο φετινό πρωτάθλημα μετά την παρέλευση 10 αγωνιστικών ημερών, με την ομάδα να έχει 12 βαθμούς και δικαστικές εκκρεμότητες – διαμάχες με Βόλο και Σπάτα.

Στον αγωνιστικό ταμείο η στελέχωση του έμψυχου υλικού με 17 προσθήκες – αφαιρέσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα με κραυγαλέα περίπτωση την έλευση – παρουσία – αποχώρηση του Βραζιλιάνου στόπερ Ζοάο Πάολο που δεν μπόρεσε να βρεθεί όχι στην 11αδα, αλλά ούτε στις αποστολές της ομάδας!!! Τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά ξένου ποδοσφαιριστή καταδεικνύουν τον κακό προγραμματισμό – σχεδιασμό, οπότε οι διοικητικές φιλοδοξίες με την σκληρή πραγματικότητα είναι ο ορισμός της αντίφασης.

 

Ντέρμπι την Κυριακή

 

Το πρωτάθλημα της Football League ξαναξεκινά την Κυριακή 6-1-2019 με τους Μαυραετούς να υποδέχονται την ομάδα του Καραϊσκάκη και εδώ η προσγείωση είναι απαραίτητης, με τη νίκη και το τρίποντο να είναι ο ορισμός του μονόδρομου. Σίγουρα οι απουσίες – αποχωρήσεις βασικών παικτών όπως των Ριζογιάννη – Κουσκουνά δεν μπορούν να αποτελέσουν «χειρόφρενο» για τους υπόλοιπους.

 

Γ. Μπύρος: Δεν θέλω φίρμες

 

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Μπύρος, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Δόξας και μίλησε στους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο. Πέραν από τις ευχές για καλή Πρωτοχρονιά, ζήτησε μεγαλύτερη προσήλωση και πάθος από τους παίκτες για τη συνέχεια, ώστε να φθάσει η ομάδα ψηλά και μέσα από τα θετικά αποτελέσματα να δώσουν χαρά στον ίδιο και τον κόσμο.

«Όποιος δεν ματώνει τη φανέλα δεν θα είναι ευπρόσδεκτος. Φίρμες δεν θέλω στην ομάδα, αλλά παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Θα είμαι από τους πρώτους που θα επικροτήσω τυχόν μεγάλο άλμα στην καριέρα σας. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα. Όλοι έχετε μονοετή συμβόλαια, με χρησιμοποιείτε, δεν σας χρησιμοποιώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπύρος και επανέλαβε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά τους οι παίκτες έδωσαν υπόσχεση ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, ώστε να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της ομάδας.