Η περίοδος 2017-2018 έφερε τη Δόξα καθυστερημένα στη Football League και η κατάληψη της 5ης θέσης στην τελική βαθμολογία σίγουρα έχρηζε ανάλυσης των επιμέρους στοιχείων.

Στην ΠΑΕ έγιναν αποχωρήσεις, προσθήκες σε μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 70% και οι νέες προσδοκίες στο κατακαλόκαιρο έδωσαν νέες φιλοδοξίες ότι η σαιζόν 2018-2019, εορταστική λόγω 100 χρόνων, θα είναι και τιμητική με κατάληψη των προνομιούχων θέσεων. Σίγουρα «κανέναν προ του τέλους μακάριζε», όμως η στατιστική αποτύπωση των 10 αγωνιστικών μαζί με τη βαθμολογική υστέρηση κάνουν τον ρεαλισμό να προέχει από τη συναισθηματική φιλοδοξία για άνοδο στη Super League.

Ο νέος ποδοσφαιρικός χάρτης θέλει διαχωρισμό επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με τη δημιουργία της νέας Super League 2 μετά τη Super League 1, που θα είναι επαγγελματικές κατηγορίες, σε αντίθεση με τη νέα Football League και τη νέα Γ’ Εθνική ως περιφερειακές. Έτσι οι θέσεις 2-10 της φετινής Football League οδηγούν τις ομάδες στη νέα υπό διαμόρφωση Super League 2 και εδώ ο ρεαλισμός λέει ότι ως ομάδα πρώτα φροντίζεις να εξασφαλίσεις τη νέα κατηγορία και μετά «βολιδοσκοπείς» την άνοδο. Η παρουσία των 10 αγωνιστικών ημερών για τη Δόξα έχει χαρακτήρα αγωνιστικού «ασανσέρ», αφού κέρδισε με ανατροπή τον πρωτοπόρο Βόλο, όμως έχασε χωρίς πάθος από τον Αήττητο Σπάτων στις 23 Δεκεμβρίου 2018.

Ποιες θα είναι οι κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη θα φανεί σύντομα με τον προπονητή κ. Βεργέτη να δηλώνει ότι «δεν καιγόμαστε για άμεσες μεταγραφές, δεν χτίζονται τον Γενάρη οι ομάδες, το υπάρχον ρόστερ έχει πολλά να δώσει ακόμη».

Τα 100χρονα δεν έφεραν εκείνο τον εορτασμό που θα έχει την παλλαϊκή συμμετοχή και οι 10 αγωνιστικές ημέρες στο φετινό πρωτάθλημα έδειξαν μια υστέρηση αγωνιστική και ψυχική που αποτυπώνεται στην στατιστική των αριθμών.

 1. Βόλος: Ήρθε από την Γ’ Εθνική με φόρα και «γνώση».
 2. Απόλλων Λάρισας: Η ευχάριστη έκπληξη του φθινοπώρου.
 3. Πλατανιάς: Θα το παλέψει για πάνω.
 4. Κέρκυρα: Θέλει άνοδο.
 5. Εργοτέλης: Κάπου υστερεί για την α’ ταχύτητα.
 6. Απόλλων Πόντου: Συγκροτήθηκε στο παρά πέντε, η συγκομιδή θετική.
 7. Καραϊσκάκης: Άλλαξε προπονητή, πήρε τα πάνω του.
 8. Ηρόδοτος: Θα το παλέψει για παραμονή.
 9. Παναχαϊκή: Έφυγε ο Κατσούρ και φάνηκε.
 10. Δόξα: Για αλλού ξεκινήσαμε, αλλού βρεθήκαμε.
 11. Ηρακλής: Κόσμος πάει κι έρχεται.
 12. Τρίκαλα: Έμεινα πίσω από νωρίς και πάνε στην κόκκινη γραμμή.
 13. Σπάτα: Όπου βγει.
 14. Αιγινιακός: Φέτος δύσκολη η παραμονή.
 15. Κισσαμικός: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.
 16. Σπάρτη: Πώς να σωθεί η παρτίδα;