ΑΡΘΡΟ

του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου

Δικηγόρου

Γραμματέα της Ν.Ε. και μέλους της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

 

 

Επειδή η ζωή προχωράει δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία…

Επειδή η πραγματικότητα πολλές φορές είναι αντίθετη με τις επιθυμίες σου…

Επειδή είναι υπαρκτή και μεγάλη ανάγκη να υπάρξει στη χώρα μια σύγχρονη ισχυρή Κεντροαριστερά…

Τα δεδομένα είναι η ύπαρξη του ΚΙΝΑΛ ως νέου πολλά υποσχόμενου φορέα και του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο…

ΚΙΝΑΛ: μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και την αποπομπή της ΔΗΜΑΡ, απέμειναν το Πα.Σο.Κ., το ΚΙΔΗΣΟ (τμήμα του πρώην Πα.Σο.Κ.) και λοιποί δημοκράτες πολίτες. Επανέρχεται ο πράσινος ήλιος και δυναμώνουν οι φωνές για επιστροφή και του ονόματος. Χάθηκε η δυναμική, απέτυχε το εγχείρημα.

ΣΥΡΙΖΑ: Προχωρά στην Προοδευτική Συμμαχία για την οποία πολλά μπορούν να ειπωθούν και υπήρξαν και πολλές αρνητικές κριτικές…

Είναι όμως γεγονός ότι συμπορεύονται:

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Γέφυρα, Κοινωνική Συμφωνία (Λούκα Κατσέλη), Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (αποχωρήσαντες από το ΚΙΝΑΛ), Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία (πρώην στελέχη του Πα.Σο.Κ.), Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών (πρώην Δημαρίτες), Κίνηση Ενωτικής Αριστεράς (πρώην Δημαρίτες), Χάρτα 19 (108 στελέχη του ΚΙΝΑΛ που αποχώρησαν πρόσφατα), ΚΟΣΜΟΣ (Πέτρος Κόκκαλης), Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα (πρώην Πασόκοι), Ιδρυτικά μέλη Νεολαίας Πα.Σο.Κ..

Η εικόνα, όπως κι αν τη διαβάσει κανείς, είναι ολοκάθαρη.

Το ΚΙΝΑΛ αν δεν υποχωρεί, παραμένει στάσιμο και απομακρύνει δυνάμεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει δυνάμεις και θα είναι και μετά τις εκλογές αυτός που θα κερδίσει την παρτίδα στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Αν η Ν.Δ. είναι αυτοδύναμη θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να συζητήσει και να συνεργαστεί μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συνδικαλισμό και Βουλή.

Αν η Ν.Δ. δεν είναι αυτοδύναμη, τότε θα υπάρξει Κυβέρνηση Ν.Δ. με ΚΙΝΑΛ/Πα.Σο.Κ., με αποτέλεσμα αναταράξεις και διάσπαση του ΚΙΝΑΛ

Την παρτίδα λοιπόν κερδίζει σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ που με ταχείς ρυθμούς σοσιαλδημοκρατικοποείται και οι συμπορευόμενες δυνάμεις.

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα αναδιατάξει ολοκληρωτικά και οριστικά το πολιτικό τοπίο στη χώρα.