ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα «Εμπαιγμός των κατοίκων του Κάτω Νευροκοπίου με το πετρέλαιο θέρμανσης», κατέθεσε η Βουλευτή Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Έντονα αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Κάτω Νευροκόπι σχετικά με το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται να λάβουν, διότι δεν αρκεί να καλύψει ούτε το 10% του κόστους θέρμανσης και ειδικά στην περιοχή τους που κάθε χειμώνα δοκιμάζεται από πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για ένα επτάμηνο.

Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο εκδήλωσε την πρόθεσή του να διαμαρτυρηθεί εγγράφως στο Υπουργείο και να περιγράψει το μέγεθος του προβλήματος των δημοτών του, εφόσον επιβεβαιωθεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης και στην πράξη. Διερωτάται γιατί μπήκε το ανώτατο όριο των 650 ευρώ εφόσον ο κάτοικος του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου πρόκειται να λάβει επίδομα θέρμανσης ύψους 250 ευρώ. Επισημαίνει δε ότι με επίδομα βάσης 220 ευρώ κανένας δικαιούχος δεν πρόκειται να λάβει το ανώτατο όριο του επιδόματος που είναι τα 650 ευρώ.

Σας επισυνάπτω τις δηλώσεις του Δημάρχου στον Τύπο, ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και παρακαλώ όπως επιληφθείτε των δικαιολογημένων αιτημάτων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.