Πέρα από τον μειωμένο αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Π.Ε. Δράμας, αχτίδα αισιοδοξίας για τη βελτίωση της κατάστασης σε τοπικό επίπεδο γεννά και η ελάφρυνση που διαπιστώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, τόσο όσον αφορά τις προσελεύσεις ασθενών με συμπτώματα όσο και σε επίπεδο νοσηλειών.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας είναι αριθμητικά κάτω από 70, όταν πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχαν φτάσει έως και τους 140, με την πληρότητα των 3 Κλινικών Covid που είχαν δημιουργηθεί να άγγιζε και να ξεπερνούσε το 100%.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανόν και αύριο Παρασκευή (18/12), θα κλείσει η μία από τις τρεις Κλινικές Covid. Πλέον η δυναμική του Νοσοκομείου για την περίθαλψη ασθενών με Covid θα είναι περίπου 90-100 κλίνες. Πρόκειται για έναν αριθμό ο οποίος μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, ενώ επιπλέον μπορεί να καλυφθεί και από το υπάρχον ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου.

Σχετική, άλλωστε, ήταν και η αναφορά της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Σακαλέρου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στις 11 Δεκεμβρίου, για το προσωπικό του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντινάν”, το οποίο θα αναχωρούσε την επόμενη ημέρα από τη Δράμα και το Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η κ. Σακαλέρου, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Εμείς είμαστε αποδεκατισμένοι και συνέχεια έχουμε αυτό το πρόβλημα. Είμαστε 3 Παθολόγοι και 2 Πνευμονολόγοι. Οπότε καταλαβαίνετε ότι από εδώ και πέρα δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο. Θα ελαττώσουμε τις Κλινικές και θα προσπαθήσουμε να μας βοηθήσουν Σέρρες, Καβάλα και τα πιο κοντινά Νοσοκομεία. Δεν μπορούμε 3 Παθολόγοι και 2 Πνευμονολόγοι, οι μόνιμοι, ο επικουρικός και ο ιδιώτης, να κρατήσουμε αυτές τις Κλινικές. Τώρα που μειώθηκε η προσέλευση θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτές τις Κλινικές για να ανταπεξέλθουμε”.