ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡ. Π. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εποχή της κρίσης» διοργάνωσε η ΔΕΚΠΟΤΑ το απόγευμα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Πέτρος Σταθόπουλος, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνικής Πολιτικής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας κ. Μάκης Ευθυμιάδης και κ. Παρθένα Κιόρτεβε.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την υποδοχή στη Δράμα και σημείωσε πως «η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και θα επηρεάζει δυστυχώς και για πολλά χρόνια ακόμη τις τοπικές κοινωνίες» και για αυτό μέσω της ομιλίας του υπάρχει η στόχευση στην αναζήτηση των αιτίων, των επιπτώσεων και των συνεπειών, αλλά και «τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος». Ο κ. Σταθόπουλος εξήγησε πως «είναι καθοριστικής σημασίας οι παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί οι άνθρωποι που προσέρχονται, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι συνταξιούχοι, περιμένουν από την κοινωνία και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι η πρώτη που θα απλώσει τη χείρα βοηθείας». «Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τα συσσίτια, τα κοινωνικά ιατρεία, τα κοινωνικά φροντιστήρια, είναι σημαντικές πηγές βοήθειας και αλληλεγγύης, που εκφράζονται στους πολίτες κάθε πόλης», πρόσθεσε ο Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνικής Πολιτικής. Τέλος, ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε ότι αντίστοιχες διαλέξεις πραγματοποιούνται και σε Πανεπιστήμια και σε άλλες πόλεις, τονίζοντας πως ο ίδιος ελπίζει «να είναι ένας τρόπος να συμβάλλω κι εγώ με ένα μήνυμα αισιοδοξίας».

Ο Προέδρους της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης, στις δηλώσεις του στην «Εργασία… συν», σημείωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Δρ. Πέτρο Σταθόπουλο, Καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, ένας Καθηγητής εγνωσμένου κύρους, με θέμα “Κοινωνική Πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εποχή της κρίσης”. Βγήκαμε προφανώς πιο πλούσιοι από αυτή την εξαιρετική συζήτηση και την ομιλία του κ. Σταθόπουλου. Αυτό είναι ενδεικτικό των δράσεων, των οποίων ενισχύει πάντοτε η ΔΕΚΠΟΤΑ προς την κατεύθυνση του πολιτισμού, της ενημέρωσης, της διάδρασης και σε ό,τι έχει σχέση και προάγει τον άνθρωπο».