Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

 

 

  • Ευχάριστα τα νέα και για την κατασκευή νέου Κολυμβητηρίου
  • Πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνάντηση στην Αθήνα των Χρ. Μαμσάκου και Α. Τσιαμπούση με τον Δραμινό εφοπλιστή Α. Θεοδωρίδη
  • Χρ. Μαμσάκος: «Το Κολυμβητήριο βρίσκεται σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο, με σχεδόν οριστικοποιημένες μελέτες»
  • Α. Τσιαμπούσης: «Είμαστε σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με το τι θα γίνει με το νέο Κολυμβητήριο. Και σε σχέση με τις μελέτες και σε σχέση με τη χρηματοδότηση»

 

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος παρείχε ενημέρωση στο σώμα για τη συνάντηση που είχε, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Τάσσου, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαμσάκος η συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη αφορούσε τις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου και «η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα και η δέσμευση η οποία υπάρχει πλέον από τον Υπουργό είναι ότι, αν μέχρι τέλος του χρόνου υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη για τις κερκίδες, είναι διαθέσιμος να χρηματοδοτήσει αυτή τη δράση μας μέχρι και 700.000 ευρώ κατά παρέκκλιση του Φιλόδημου, για τις κερκίδες του γηπέδου του Εθνικού Σταδίου. Άρα η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Αθλητισμού, έχει δεσμευτεί απέναντι στο Δήμαρχο της Δράμας να χρηματοδοτήσει αυτή τη δράση της ανακατασκευής των κερκίδων από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί μελέτη για αυτά τα χρήματα».

 

Ευχάριστα νέα και για την κατασκευή νέου Κολυμβητηρίου

 

Η αναφορά στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου δεν ήταν η μόνη σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς στην προημερησίας διάταξη συζήτηση τόσο ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης αναφέρθηκαν στο θέμα της κατασκευής νέου Κολυμβητηρίου.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο κ. Τσιαμπούσης, ο οποίος έκανε λόγο για «καλή είδηση» και επεσήμανε: «Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που ρωτάει και εμένα και είμαι σίγουρος ότι ρωτάει τους πάντες, όσους είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Δεν θα πω πάρα πολλά. Είναι γνώστης και ο Δήμαρχος και νομίζω πως πολύ σύντομα θα είναι γνώστες και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τουλάχιστον μέσω των επικεφαλής τους. Αφορά το νέο Κολυμβητήριο. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, ώστε η Δράμα να λύσει το θέμα με το Κολυμβητήριο, με το να υπάρχει δημοτικό Κολυμβητήριο, με την κατασκευή ενός καινούργιου. Έχω πει πολλές φορές προσωπικά και νομίζω ότι είναι κοινά αποδεκτό ότι έχουμε την τύχη ως Δράμα να υπάρχει μια νέα γενιά ευεργετών, οι οποίοι πραγματικά δίνουν λύσεις σε πολλά προβλήματα και είναι διατεθειμένοι να κάνουν πράγματα και να καλύψουν με παρεμβάσεις πράγματα, τα οποία δυστυχώς και βάσει του νόμου και βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουμε ως Δήμος, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Έχω την αίσθηση ότι πολλά περισσότερα θα πούμε στο άμεσο μέλλον, αλλά νομίζω ότι είναι καλό να γνωρίζουν και οι δημότες και το σώμα φυσικά ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με το τι θα γίνει με το νέο Κολυμβητήριο. Και σε σχέση με τις μελέτες και σε σχέση με τη χρηματοδότηση».

Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Μαμσάκος ανέφερε πως «η Δράμα έχει αρκετούς ευεργέτες» και σημείωσε πως «αν αναλογιστούμε τα τελευταία χρόνια τη συμβολή τουλάχιστον δύο ευεργετών, τότε θα δούμε ότι τα αποτελέσματα τα οποία υπάρχουν στο Δήμο Δράμας είναι θεαματικά». Όπως πρόσθεσε, η αναφορά του αφορούσε τους κ.κ. Αποστολίδη και Θεοδωρίδη.

Όσον αφορά το νέο Κολυμβητήριο, ο κ. Μαμσάκος είπε: «Τα μηνύματα που έχουμε από τους ευεργέτες είναι πολύ θετικά. Έχουν αποδείξει αυτοί οι άνθρωποι πως όταν λένε κάτι, το κάνουν και πράξη. Ήδη το Κολυμβητήριο βρίσκεται σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο, με σχεδόν οριστικοποιημένες μελέτες, με χρηματοδότηση που θα προέλθει από αυτούς και στη συνέχεια θα δοθεί προς χρήση στο Δήμο Δράμας. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται και συμπάσχουν σε ένα πρόβλημα τουλάχιστον 1.000 παιδιών και στηρίζουν και βοηθούν την πόλη τους. Ανακοινώσεις θα έχουμε στο προσεχές μέλλον, σε συνεργασία –και πρέπει να τονίσω την άριστη συνεργασία που είχαμε σε αυτό το θέμα- με τον κ. Τσιαμπούση προς όφελος πάντα των πολιτών και της Δράμας».

 

Συνάντηση στην Αθήνα των Χρ. Μαμσάκου και Α. Τσιαμπούση με τον Δραμινό εφοπλιστή Α. Θεοδωρίδη

 

Αν και δεν ειπώθηκε δημόσια κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι επιβεβαιωμένο ότι το χρονικό διάστημα που ο κ. Μαμσάκος βρισκόταν στην Αθήνα για να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του Δημάρχου Δράμας και του κ. Τσιαμπούση με τον Δραμινό εφοπλιστή κ. Άρη Θεοδωρίδη. Μάλιστα, αυτός φαίνεται ότι ήταν ο λόγος που απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου και ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούσης, εκτός των κ.κ. Μαμσάκου και Τάσσου. Η συνάντηση αφορούσε την κατασκευή νέου Κολυμβητηρίου και για τα αποτελέσματα αυτής υπήρξε μια αρχική ενημέρωση, έστω και ακροθιγώς, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει ειπωθεί κατά το παρελθόν δημόσια σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ζήτημα της κατασκευής νέου Κολυμβητηρίου υπάρχει διάθεση για συμβολή και από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».