Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας καταγγέλλει:

-Την αναίτια σύλληψη 39 συναδέλφων, υγειονομικών σε αναστολή, που διαδήλωσαν ειρηνικά, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, κοντά στην οικία του Πρωθυπουργού. Οι εικόνες που αντικρίσαμε και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με επιστήμονες υγειονομικούς να μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια, σιδηροδέσμιοι και μέσα σε κλούβες, αποτελούν εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ

-Τις αναιτιολόγητες προσαγωγές 6 υγειονομικών, που καθόταν σε παγκάκια στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, περιμένοντας την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις αναστολές εργασίας.

Η Κυβέρνηση καταδίκασε άδικα τους συναδέλφους μας να βρίσκονται, εδώ και 11 μήνες, σε διαθεσιμότητα, χωρίς αποδοχές και χωρίς το δικαίωμα να κάνουν οποιαδήποτε εργασία.

Δεν συντρέχει επιστημονικός λόγος που να δικαιολογεί τη συνέχιση του τιμωρητικού μέτρου για να προστατευθεί η δημόσια υγεία, την ώρα μάλιστα που τα νοσοκομεία καταρρέουν εξαιτίας των ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στους 39 συναδέλφους και να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, στις εργασίες τους. Στην προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων μας που διεκδικούσαν το ιερό δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση, απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν τρομοκρατούνται.

Συνεχίζουμε ενωμένοι, δυναμώνοντας τους αγώνες μας για την άρση των αναστολών και για ένα ισχυρό, δωρεάν, πλήρως στελεχωμένο, δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Η Γραμματέας

Παναγιωτίδου Ελένη