Αστυνομικό δελτίο

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο κλοπές και μία απόπειρα από επιχειρήσεις, που διαπράχθηκαν τις μεσημβρινές ώρες της 25-6-2017, στο νομό Δράμας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 53χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες ο δράστης, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Δοξάτο Δράμας, όπου και διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία στο Καλαμπάκι Δράμας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, οι δράστες αφαίρεσαν ένα τρέιλερ, δύο (2) ηλεκτρικά εργαλεία, ένα (1) βενζινοκίνητο εργαλείο, 6 μπαταρίες οχημάτων και διάφορα εξαρτήματα από κινητήρες οχημάτων.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές κατηγορούμενες για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

 

Συνελήφθησαν την 26-06-2017 το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Δ.ΙΑ.Σ., δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 43 και 34 ετών, διότι κατελήφθησαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προ πώληση διάφορα εκκλησιαστικά είδη (εικόνες αγίων, σταυρούς, κομποσχοίνια κ.λ.π.) χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια. Κατασχέθηκαν 115 εκκλησιαστικά είδη, ενώ επιβλήθηκε στις δράστιδες το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού για κλοπή από Ιερό Ναό της Δράμας

 

Συνελήφθη την Παρασκευή 23-2-2017 το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον δράστη να έχει διαρρήξει Ιερό Ναό στη Δράμα και να έχει αφαιρέσει από το εσωτερικό του ένα εκκλησιαστικό αντικείμενο, ενώ επιχειρούσε να αφαιρέσει επίσης διάφορα αφιερώματα πιστών και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Στη κατοχή του βρέθηκαν ένα εκκλησιαστικό αντικείμενο, το οποίο αποδόθηκε στον εφημέριο του ναού, καθώς επίσης δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία, ένας (1) φακός, ένα (1) ζευγάρι γάντια και τρία (3) ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκε επίσης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία ο 32χρονος μετέβη στον Ιερό Ναό για τη διάπραξη της κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.