ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

 

 

Σε ανακοίνωση – καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

«Η Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει την παρέμβαση αστυνομικών της Ασφάλειας το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου, για να σταματήσει η κατάληψη υπό την οποία τελούσε το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση των μαθητών του σχολείου μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος «νόμος και τάξη» που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της. Θέλει να δημιουργήσει κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας μέσα κι έξω από τους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, ώστε να είναι κάθε στιγμή σε ετοιμότητα να καταστέλλουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε τους μαθητές να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Να βάλουν στο στόχαστρο των διεκδικήσεών τους, μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, τη συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που ευθύνεται για τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και απαραίτητες υποδομές, που κάνει το λύκειο ακόμα πιο “σκληρό εξεταστικό κέντρο”, που χωρίζει τους μαθητές ανάλογα με το πορτοφόλι τους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη δείξουν καμιά ανοχή στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία. Η “κανονικότητα” που θέλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση είναι η καθημερινότητα με τα κενά στους εκπαιδευτικούς, η σύμπτυξη μαθημάτων και ειδικοτήτων, η παραπέρα υποβάθμιση της όποιας γενικής παιδείας είχε απομείνει, η ελλιπής χρηματοδότηση για απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομές, οι ακατάλληλοι και πολλές φορές επικίνδυνοι σχολικοί χώροι κ.ά.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο συλλογικός αγώνας για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν, για να έχουμε ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας τον 21ο αιώνα, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα “εξοντώνει”. Με το παράδειγμά μας να δείξουμε στα νέα παιδιά να μη συμβιβάζονται με τα ψίχουλα, να παλεύουν και να κατακτούν όσα δικαιούνται, βάζοντας τον «πήχη» στο ύψος των σύγχρονων αναγκών».