ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Έχουν κάποιο λόγο που γίνονται αυτά… Είναι σχεδιασμένα… Φράσεις που κρύβουν αυτό που σκέπτεται το άτομο που τα λέει και όχι ο συνομιλητής του… Παροιμία ηπειρώτικη: Ο κλέφτης δεν ξέρει που να κρύψει το άλογό του… γιατί νομίζει όλοι είναι κλέφτες.

Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια = συμπεραίνει κάποιος για τις σκέψεις – ενέργειες άλλου με βάση το πώς θα ενεργούσε αυτός… δηλαδή με πανουργία. Ας μην κρίνουμε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δικές μας ενέργειες. Κρίμα να φέρει κρίσεις ή απόψεις κάποιος για τους άλλους έχοντας ως κριτήριο τον εαυτό του, δηλαδή τεχνάσματα για εξαπάτηση.

Όχι ας μην αποδίδουμε στους άλλους ιδιότητες και στοιχεία αρνητικά, επειδή τα απρεπή στοιχεία συγκροτούν τη δική μας προσωπικότητα (δόλο, πανουργία, ιδιοτέλεια). Μην κρίνεις, λοιπόν, βάσει του εαυτού στου.

Ευτυχώς ο κρινόμενος αδίκως, έχει τη δύναμη να το αποδείξει…

Ας αλλάξουμε συχνότητα…

Αυτοί που χωρίς την δύναμή τους δεν θα λειτουργούσε τίποτα είναι όλοι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, είναι ο λαός.

Και με τη φράση αυτή ας σκεφτούμε πως ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη επίκαιρη και ρεαλιστική λύση σε αυτήν τη βαρβαρότητα που ζούμε από το καπιταλιστικό Κεφάλαιο. Από τη βαρβαρότητα τν τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των κλιναρχών, των εργοδοτών. Γι’ αυτό ικανή διέξοδος για τον φτωχό λαό και τα παιδιά τους είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα για διεκδικήσεις.

Ας ανήκουμε κι εμείς σ’ αυτόν τον συλλογικό αγώνα, για να ζήσουμε σύμφωνα με τις σημερινές απαιτήσεις της ζωής με δημόσια Υγεία, δημόσια Παιδεία, με εργασία αξιοπρεπή και όχι στον οδοστρωτήρα αντεργατικών ανατροπών που στηρίζει η Κυβέρνηση.