Αν και ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Πανελληνίως ρεζίλι έγινε η Δράμα, καθώς διαδικτυακό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (Protothema.gr) ανέδειξε εικόνες ντροπής με νεκρό ψάρι σε σιντριβάνι στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στον δημοτικό κήπο.

Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν αρχικά στην ομάδα στο facebook «Η Δράμα μου-τα καλά, στραβά και ανάποδα», για να κάνουν στη συνέχεια τον γύρο όλης της Ελλάδας μέσα από το Ptotothema.gr.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρονταν τα εξής:

«Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στην Δράμα με την εικόνα που παρουσιάζει εδώ και λίγες ώρες το πιο κεντρικό σιντριβάνι της πόλης, καθώς στέρεψε από νερό με αποτέλεσμα όσα ψάρια ζούσαν στον υδάτινο κόσμο του να πεθάνουν.

Τις εικόνες αντίκρισαν κι όσα παιδιά μαζί με τους γονείς τους επισκέφτηκαν το σαββατοκύριακο το κέντρο της πόλης, στο οποίο κάθε χρόνο στήνεται η “Ονειρούπολη” το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο το οποίο γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών απ όλη την Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο.

Όπως αναφέρει κάτοικος της πόλης η κατάσταση είναι δραματική με τους κατοίκους ν’ αντιδρούν στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής η οποία νωρίτερα και μετά από δεκάδες καταγγελίες επισκέφτηκε τον χώρο:

“Οι φωτογραφίες με το συγκεκριμένο σιντριβάνι κάθε Χριστούγεννα ταξιδεύουν διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Είναι το σιντριβάνι όπου στήνεται ο μεγάλος Άι Βασίλης. Αυτό το σιντριβάνι έχει καταντήσει σήμερα να είναι άδειο από νερό, μέσα στη βρόμα και με ψόφια ψάρια. Αυτό συνέβη μέσα σε λίγες εβδομάδες και κανένας δεν φρόντισε μέχρι σήμερα το πρωί να κάνει κάτι. Ήρθαν και το σκούπισαν και καλά για να μην βλέπουμε τα χάλια του”.

Το θέμα απασχόλησε έντονα και τους διαδικτυακούς φίλους της σελίδας στο Facebook “Η Δράμα μου-τα καλά, στραβά και ανάποδα” με τους χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν».

Καμία απάντηση από τον Δήμαρχο Δράμας Χρ. Μαμσάκο

Το πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίστηκε, καθώς πλέον υπάρχει νερό στα σιντριβάνια στον δημοτικό κήπο, μεταξύ των οποίων και στο σε αυτό που υπήρξε το ζήτημα. Βέβαια αν και το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής για το τι συνέβη και το σιντριβάνι άδειασε από νερό.

Συγκεκριμένα, ερωτήματα τέθηκαν στη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση τόσο από τον επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκο Χαρακίδη, όσο και από τον επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση.

Ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε στο δημοσίευμα, ρωτώντας τη Δημοτική Αρχή αν πρόκειται για ολιγωρία ή συνέβη κάτι άλλο. Από την πλευρά του ο κ. Τσιαμπούσης επεσήμανε πως «δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε πανελληνίως ρεζίλι», ενώ μίλησε γενικότερα για τη στάση της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά τον δημοτικό κήπο και το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, ζητώντας να μάθει ποιο έργο δρομολογήθηκε σε αυτά τα δύο σημεία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας.

Απαντώντας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης είπε πως δεν είναι σιντριβάνι, αλλά φυσικές απορροές, αλλά στην επισήμανση ότι υπάρχει και γεώτρηση στο σημείο, ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια στην απάντησή του, παραπέμποντας σε τοποθέτηση από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Πάντως, ο κ. Μαμσάκος, ο οποίος έλαβε τον λόγο στη συνέχεια, επέλεξε να μην τοποθετηθεί για τις εικόνες ντροπής που έκαναν ρεζίλι τη Δράμα πανελληνίως.

Όσον αφορά το ερώτημα του κ. Τσιαμπούση για ένα έργο που πραγματοποιήθηκε σε δημοτικό κήπο και Αγ. Βαρβάρα, ο κ. Καψημάλης έκανε αναφορά στην παιδική χαρά του δημοτικού κήπου.