Στις 12 Νοεμβρίου (Α’ γύρος) και στις 19 Νοεμβρίου (Β’ γύρος) ψηφίζουμε για την μεγάλη Παράταξη της Κεντροαριστεράς!

Παίρνουμε μέρος στη γιορτή της Δημοκρατίας και συμβάλουμε στην υποστήριξη των εκλογών του νέου προοδευτικού φορέα, για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς.

Ήρθε η ώρα να συνενωθούν όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου για ένα μαζικό προοδευτικό κίνημα, ώστε να ξεπεράσουμε τη σημερινή στασιμότητα.

Για ένα κίνημα που θα αναδειχθεί πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές, κρίσιμος στρατηγικός συντελεστής στη διακυβέρνηση της χώρας.

Προχωράμε με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Κοιτάζουμε ίσια μπροστά, δημοκρατικά, προοδευτικά, σύγχρονα και μαζικά για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο .

Ο σημερινός διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είναι χωρίς αύριο, δεν αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον αλλά στο παρελθόν. Είναι μια στρεβλή συνέχεια της στείρας αντίθεσης μνημόνιο – αντιμνημόνιο, από την οποία πρέπει να ξεφύγουμε οπωσδήποτε, γιατί μας κρατάει εγκλωβισμένους.

Είναι η στιγμή να κατανοήσουν όλοι ότι οι προκλήσεις του μέλλοντος, είτε διεθνώς είτε στην Ελλάδα, απαιτούν συλλογικές διαδικασίες και υποκείμενα.

Κανείς δεν μπορεί να λείψει ούτε να αισθάνεται στο περιθώριο και αδικημένος.

Η παράταξη μας μπορεί και πρέπει να το αναδείξει αυτό στην πορεία μας για μια Ελλάδα δυναμική, δημοκρατική, βιώσιμη ανταγωνιστική, και δίκαιη.

Μια Ελλάδα των αξιών, που θα αποβάλλει την εσωστρέφεια και τη μοιρολατρία και θα φωτίζει ξανά με την παρουσία της.

Η συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής της παράταξης του Προοδευτικού Δημοκρατικού πολιτικού χώρου, είναι συνειδητή πολιτική πράξη.

Αποτελεί προϊόν ελεύθερης βούλησης κάθε πολίτη που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, και που αγωνίζεται για την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι πολίτες που θα λάβουν μέρος σε αυτήν τη διαδικασία, αποτελούν και την ενεργό κοινωνική βάση του νέου φορέα.

Με βάση τους κανόνες της διαφάνειας αφενός και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αφετέρου, ο κατάλογος των πολιτών που θα ψηφίσουν, συνιστά κατά τεκμήριο το πρώτο μητρώο μελών και φίλων της παράταξης.

Έχουν διατυπωθεί οι κανόνες που εγγυώνται την ίση μεταχείριση των υποψηφίων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και την άψογη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με ευθύνη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο, που έχει αναλάβει το σημαντικό αλλά δύσκολο αυτό έργο.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας.

Με σοβαρότητα χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις.

Το επιδιώκουμε και θα το πετύχουμε.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, με την ενεργό συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, να εγγυηθούν την αξιοπιστία του εγχειρήματος συνολικά αλλά και την πορεία της παράταξης, και να συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός πραγματικού προοδευτικού φορέα, ικανού να επανακτήσει την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όποιος θέλει να γίνει μέλος του νέου κόμματος θα το δηλώνει ρητά, όποιος απλώς θέλει να ψηφίσει, ψηφίζει χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε.

Όχι μόνο θέλουμε αξιοπιστία αλλά θέλουμε και ουσιαστική συμμετοχή.

Οι καιροί των ελιτισμών και των σωτήρων έχουν παρέλθει.

Ιδιαίτερα σήμερα, που οι Έλληνες και η χώρα, ταλανίζονται από τις αδιέξοδες πολιτικές της δεξιάς συντήρησης και της εθνικολαϊκιστικής κυβερνητικής συμμαχίας.

Ο αυτοπροσδιορισμός και η αυτονομία της προοδευτικής παράταξης, αποτελούν την προϋπόθεση τόσο για την αυτονομία της πολιτικής, όσο και για το αξιόμαχο της προοδευτικής παράταξης.

Δυναμώνουμε.

Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία.

Μακριά από τις συντηρητικές πολιτικές και τον λαϊκισμό.

Τώρα η ανάγκη προστάζει: διαβούλευση και συμμετοχή.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά και μαζικά στις εκλογές και ευχόμαστε να ενδυναμώσουμε το όλο εγχείρημα με το νέο ηγέτη μας και γιατί όχι να πλησιάσουμε στο θρίαμβο της Άμεσης Δημοκρατίας.

Σας περιμένουμε στις κάλπες!