ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

 

  • Με 1 Σχολή και 2 Τμήματα, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο συνέργειας, φέρεται να παραμένει η Δράμα

 

Δεδομένη πλέον πρέπει να θεωρείται η συνέργεια και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το σχήμα που είχε διαμορφωθεί από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τη σχετική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 4 ιδρυμάτων, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Η συζήτηση μεταξύ του κ. Γαβρόγλου και των Πρυτάνεων πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, σε καλό κλίμα και αποφασίστηκε η νέα διευρυμένη επιτροπή να ετοιμάσει το νέο πόρισμα συγχώνευσης των τεσσάρων ιδρυμάτων μέχρι και τις 25 Αυγούστου. Παράλληλα, στη σύσκεψη πάρθηκε απόφαση για δημιουργία 20μελούς οργάνου διοίκησης με ισότιμη συμμετοχή των τριών ΤΕΙ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Το νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα φέρει τον τίτλο «Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος», όπως και αυτά που συνενώθηκαν ή θα συνενωθούν στο μέλλον, θα υπάρχει ως επιλογή στα μηχανογραφικά που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019. Το σχετικό νομοσχέδιο για τη συνέργεια των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή το προσεχές φθινόπωρο.

Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις του πορίσματος της σχετικής επιτροπής, η οποία αρχικά ασχολήθηκε με τη συνέργεια του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση συνεργασίας του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδος και των ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Η επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη των τριών ιδρυμάτων και του Υπουργείου Παιδείας, είχε πραγματοποιήσει σειρά επαφών και είχε καταλήξει σε σχετικό πόρισμα. Σύμφωνα με αυτό, για τη Δράμα προβλεπόταν μία Πανεπιστημιακή Σχολή με δύο Τμήματα. Συγκεκριμένα η Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών με τα Τμήματα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος και Οινολογίας – Αγροτικής Βιοτεχνολογίας.