«ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

 

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Παρέμβαση»του Δήμου Δοξάτου αναφέρονται τα εξής:

Θέμα: «Καθορισμός τελών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης Δ. Δοξάτου».

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 7 υπέρ και 7 κατά. Μέτρησε διπλή η ψήφος του Προέδρου του Δ.Σ κατά την άποψη της ενωμένης ακόμη Δημοτικής Αρχής. Η Α.Π. καταψήφισε τα νέα τέλη, γιατί θα προέκυπτε αύξηση μεγαλύτερη από 10%. (Από το δ.τ. της 4-1-2016, της Α.Π.)

Για παράδειγμα μία οικογένεια με δύο (2) μέλη, που κατανάλωσε 300 κυβικά (m3), σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές για το 2015, θα πληρώσει 208,13€, ενώ μία οικογένεια με δύο (2) μέλη, σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου, καλείται πλέον να πληρώσει το 2016 233,00€. Δηλαδή η αύξηση που προκύπτει είναι 11,20% !

Σε συνέντευξη μου στο STAR TV ΔΡΑΜΑΣ, την Τρίτη 12-1-2016 το απόγευμα, παρενέβη τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Δοξάτου, κ. Δαλακάκης Δ., και δήλωσε ότι «ο κ. Παπάζογλου ψεύδεται και μάλιστα συνεχώς διαστρεβλώνει την αλήθεια σε πολλά θέματα και ιδίως για τα δημοτικά τέλη». Η απάντηση μου ήταν και είναι ότι αυτός ψεύδεται, και δηλώνω ότι, αν αποδειχτεί πως εγώ λέω ψέματα, θα παραιτηθώ από τη θέση μου και από επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος να δούμε τι θα κάνει που, όπως αποδείξαμε, ψεύδεται! Στη συνέχεια και λίγο μετά τη λήξη της συνέντευξης (στις 17:02) δέχτηκα τηλεφωνική κλήση από το τηλέφωνο του Δημάρχου (στην οποία ομολογώ ότι δεν απάντησα). Κατόπιν (στις 17:55) δέχτηκα «πολεμικό» μήνυμα SMS από το τηλέφωνο του Δημάρχου που ανέφερε το εξής: «Ετοιμάσου…». (Από το δ.τ. της 13-1-2016, της Α.Π.)

Οι λογαριασμοί αφορούν περίοδο 18 μηνών αντί για 12 που είναι το νόμιμο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δήμου Δοξάτου, και μάλιστα αφορούν 2 καλοκαιρινές περιόδους 2014 και 2015, κατά τις οποίες η κατανάλωση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Κατά την άποψή μας αυτό έγινε σκοπίμως, για να μην εμφανίζονται μεγάλες διαφορές στα δημοτικά τέλη του 2015 με το 2016.

Μία εξαμελής (6) οικογένεια που κατανάλωσε 850 κυβικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές για το 2015, ζημιώνεται 14,13€. Μια τετραμελής (4) οικογένεια που κατανάλωσε 620 κυβικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές για το 2015, ζημιώνεται 22,60€. Τα δύο παραδείγματα είναι πραγματικά. (Από το δ.τ. της 18-2-2016, της Α.Π.)

Έκανε λοιπόν μείωση Δημοτικών τελών; Ψέματα. Έκανε αύξηση. Ας περιμένουμε τα φετινά τιμολόγια και θα αποδειχθεί. Ο Δήμαρχος υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών, γιατί, αν το 2016 κάνει ετήσιες χρεώσεις, αυτές θα εμφανίζουν μικρότερους (συγκριτικά) λογαριασμούς. (Από το φυλλάδιο/εφημερίδα του Μαΐου 2016, της Α.Π.)

Και ήρθαν οι λογαριασμοί… των δημοτικών τελών.

Οι χρεώσεις αφορούν την περίοδο 10-2015 έως 9-2016

21 Μαρτίου 2017. Ο Τρομοκράτης Δήμαρχος και το Καθωσπρέπει Σύστημα

Την Πέμπτη, 16/3/2017, πληροφορήθηκα ότι το Τμήμα Εσόδων έστειλε «φουσκωμένους» λογαριασμούς στους συμπολίτες μου. Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους του Δήμου μου, σας βεβαιώ ότι είμαι υπερήφανος για αυτούς. Όποιοι ωστόσο πρέπει να ελεγχθούν, θα ελεγχθούν…; Μπορεί οι λογαριασμοί να συντάχτηκαν με λάθη… Κήρυξα τους λογαριασμούς ΑΚΥΡΟΥΣ, τους ανακάλεσα και ουδείς κάτοικος και δημότης θα τους πληρώσει, μέχρι η υπηρεσία να απαλείψει και το παραμικρό λάθος…(Από ανάρτηση του Δημάρχου στο fb)

26-6-2017. Δελτίο τύπου. Λογαριασμοί Δημοτικών Τελών. Πολλοί λογαριασμοί δημοτικών τελών παρουσιάζουν λανθασμένες χρεώσεις στα κυβικά ύδρευσης και στο τέλος της αποχέτευσης. Καλώ όποιον έχει παραλάβει λανθασμένο λογαριασμό να μου τον προσκομίσει μαζί με την ταυτότητα και την ένδειξη του μετρητή του στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: (ακολουθούν ημερομηνίες από 29-6-2017 έως 10-7-2017). Από το γραφείο του Δημάρχου.

5-7-2017. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους αρμόδιους υπαλλήλους, μας δηλώθηκε ότι οι λογαριασμοί παρουσιάζουν τα συνήθη σφάλματα, απλά η διαφορά στους λογαριασμούς προέρχεται από την αποχέτευση (τα μισά της ύδρευσης).

Αλήθεια, πώς οι λογαριασμοί από «φουσκωμένοι» έγιναν λαθεμένοι;

Είναι δυνατόν να απαξιώνονται με τέτοιο τρόπο υπάλληλοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και μόνον ο Δήμαρχος να δέχεται αυτοπροσώπως τους δημότες; Πότε θα σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου;

Ήρθε η ώρα η Δημοτική μας Αρχή να εισπράξει αυτό που έσπειρε.

Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θα κάνει ο Δήμαρχος; Θα βοηθήσει στη σύνταξη αίτησης διαγραφής λαθών στα τέλη;

Αναρωτιόμαστε τι έκανε για τις ευθύνες των υπαλλήλων, αν υπάρχουν;

Αναρωτιόμαστε πόσο δίκαιο και λογικό είναι να χρεώνουμε με ποσά τους δημότες μας που αφορούν αποχετεύσεις, όταν δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός;

Αναρωτιόμαστε πόσο υπηρετείται η αρχή της ισονομίας, όταν στην Δημοτική Ενότητα Καλαμπακίου υπάρχουν πολλές γεωτρήσεις σε σπίτια, ενώ στου Δοξάτου ελάχιστες.

Αναρωτιόμαστε, για να έχει κανείς κήπο (λαχανικά ή λουλούδια), πρέπει να πληρώνει και αποχέτευση;

Σημείωση: Η απόφαση των εκλεκτών Δημάρχου για το τέλος αποχέτευσης αναφέρει επί λέξη: Ενιαίο τέλος χρήσης αποχέτευσης δέκα (10,00) ευρώ ανά υδρόμετρο και 50% της κατανάλωσης ύδρευσης.

Η αλλαγή των δημοτικών τελών γίνεται μόνον με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ισχύει από την επομένη χρονιά.

 

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

Ελένη Κωνσταντινίδου

Μιχάλης Γ. Παπάζογλου