ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσω συνέντευξης τύπου, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Ψαρράς ευχαρίστησε όλους τους Θεσμούς, Φορείς και Συλλόγους, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, που διεξήχθησαν από 21 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, για την 104η Επέτειο Απελευθέρωσης της Δράμας, καθώς και τους πολίτες που παραβρέθηκαν σε αυτές.

Μιλώντας στα Μ.Μ.Ε ο κ. Ψαρράς ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Θεσμούς, Φορείς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την 104η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης μας, καθώς επίσης και τους συμπολίτες μου που τις τίμησαν με την παρουσία τους.

Συγκεκριμένα, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυροβάτου “Το Καρς”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αμισού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαδικού “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος”, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος, τη Θρακική Εστία Δράμας, το Σύλλογο Κρητικών Ν. Δράμας “Η Μεγαλόνησος”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Art n’ Roll, τη Χορωδία Καλαμπακίου “Μέγας Αλέξανδρος”, τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δράμας “Οι Ρίζες μας”, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αμπελακίων, τον Πολιτιστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Κωνσταντίνου Καβάλας, τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής “Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία”, το Σύλλογο Εβριτών Ν. Δράμας “Ο Έβρος”, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρακίου, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων & Φίλων του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΑμεΑ “Οι Αγωνιστές”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδερού – Δενδρακίων “Ρωμανία”, την Ένωση Κυριών Δράμας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωτολίβους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αδριανής Δράμας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νικήσιανης Καβάλας, τον Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”.

Τους αθλητικούς συλλόγους: Γυμναστικό Σύλλογο Δράμας, αθλητικό Σύλλογο “Δράμα 1986”, το Σκακιστικό Όμιλο Δράμας.

Τους φορείς: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας για τη συμμετοχή των ΚΑΠΗ Δράμας, Χωριστής, Ξηροποτάμου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δράμας για τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Δήμου Δράμας και των Χορωδιών Κύπρου, Θεσσαλονίκης και Καμένων Βούρλων, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία “Το Χαμόγελό μας”, τη ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Δράμας και τις υπηρεσίες και φορείς ΑμεΑ Ν. Δράμας.

Τους Θεσμούς: το 21ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού “Δράμα” της 16ης Μεραρχίας Πεζικού για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της 1ης Ιουλίου με παρέλαση της πολεμικής σημαίας τους, των πολεμικών σημαιών των ταγμάτων του, με στρατιωτικό του τμήμα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.

Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντελεστές και επιμελητές εικαστικούς και καλλιτέχνες των εξής εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΔΕΚΠΟΤΑ για την έκθεση φωτογραφίας “Δράμα 1910-1920”, την έκθεση εικαστικών “Drama Art Walk2017 Εικαστικός Περίπατος”, παρουσίαση του λευκώματος με τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα στα τέλη του 19ου αιώνα, αρχές 20ου αιώνα στη Δράμα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα τοπικά και μη Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν, πρόβαλαν όλες τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων 2017».