ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε περιφερειακό επίπεδο όσον αφορά τον επικεφαλής του συνδυασμού που θα λάβει στήριξη από τη Ν.Δ. είναι λίγο πολύ γνωστά. Επίσημα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι ο ίδιος επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα Μ.Μ.Ε. (χωρίς όμως να έχουν λάβει επίσημη διάσταση) για τη θέση του υποψήφιου επικεφαλής φέρονται να ενδιαφέρονται οι Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, οι οποίοι άλλωστε ήταν υποψήφιοι Περιφερειάρχες μαζί με τον νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο στη διαδικασία διαδοχής μετά την απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Επίσης, ένα ακόμη όνομα που κυκλοφόρησε μέσω δημοσιευμάτων, χωρίς να υπάρξει επιβεβαίωση από την πλευρά του, είναι και αυτό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, ενώ ενεργός σε διαδικασία ζυμώσεων είναι και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, και έρχεται σήμερα στην επιφάνεια από την εφημερίδα «Εργασία… συν», είναι ότι υπάρχει και δραμινό πολιτικό στέλεχος από το χώρο της Ν.Δ. που ενδιαφέρεται να ηγηθεί του συνδυασμού που θα λάβει τη στήριξη της Ν.Δ. στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό ήδη υπάρχουν παρασκηνιακές κινήσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κυρίως όσον αφορά το να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική κατάληξη, καθώς ακριβώς επειδή πρόκειται για «βαρύ» πολιτικό όνομα δεν υπάρχει περίπτωση να δημοσιοποιηθεί το ο,τιδήποτε χωρίς να έχει «κλειδώσει» η αίσια έκβαση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σε υψηλό επίπεδο από το χώρο της Ν.Δ., ήδη έχουν υπάρξει οι διερευνητικές κινήσεις για να εξεταστεί η υποψηφιότητα του εν λόγω προσώπου. Πρόκειται για σημαίνον στέλεχος από το χώρο της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν δραστηριοποιείται σε ενεργό πολιτικό επίπεδο έχοντας θεσμικό ρόλο. Πάντως δεν του λείπει η εμπειρία, καθώς έχει πολυετές αυτοδιοικητικό παρελθόν, ενώ ακόμη έχει υπηρετήσει τα κοινά και σε υψηλότερο επίπεδο, ακόμη και σε θέση μεγάλης ευθύνης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αξιόπιστες πηγές, στο πλαίσιο των επαφών που φαίνεται ότι ήδη έχουν υπάρξει, ήδη φέρεται να έχει υπάρξει συνεννόηση και με άλλο στέλεχος της Ν.Δ. από άλλο Νομό της Περιφέρειας, που κι αυτό είναι χωρίς ενεργητική πολιτική παρουσία, έχοντας όμως υπηρετήσει κατά το παρελθόν τα κοινά από θέσεις μεγάλης ευθύνης.

 

Σπύρος Λάτσας